Annonce
Sydfyn

Fødselsdag og pladeudgivelse i ét: Svendborg-band klar med debutplade

Bandet Patina fra Svendborg udgiver inden længe sin debutplade. Foto: Sebastian Stokkebo
Det lokale band Patina, der for nyligt vandt talentkonkurrencen Karrierekanonen, kan fejre et års fødselsdag samme dag, som det udkommer med sit debutalbum. Det hele fejres med en pladereception i Vinylen i Møllergade.

Svendborg: Det har været et forrygende og hæsblæsende første år for Svendborg-bandet Patina.

Debutkoncerten på Musikcaféen i København blev spillet for fulde huse. Siden fik deres to første singler spilletid i landsradiofonien på både P3 og P6 Beat, inden bandet gik hen og vandt den anerkendte talentkonkurrence Karrierekanonen.

Det hele blev toppet af med en invitation fra poporkestret Alphabeat, som ville have Patina med som opvarmning på dets to store koncerter i henholdsvis Aarhus og København til efteråret.

Oven i alt det er Patina nu klar med sin debutplade.

Den udkommer på vinyl 4. oktober - cirka samtidig med etårsdagen for bandets tilblivelse. Og de to ting skal naturligvis fejres, fortæller bandmedlem Mads Skov Hansen i en pressemeddelelse.

- Vi fejrer vores fødselsdag ved at udgive en limiteret vinyludgivelse i 250 eksemplarer, fordi det seneste år har været livsændrende for os. Vi har opsagt vores jobs for at gå all-in på musikken. Derfor er vinyludgivelsen et produkt af det hårde arbejde, vi har lagt i projektet og musikken i løbet af det seneste år, siger Mads Skov Hansen fra Patina, som desuden består af Søren Bastrup Bojsen og Gregers Møller Jensen.

Pladereceptionen 4. oktober bliver holdt i musikbiksen Vinylen i Svendborg, hvor man får mulighed for at købe pladen, der udkommer i 250 nummererede eksemplarer, og desuden få sig lidt til ganen og hilse på de tre bandmellemmer, der alle kommer fra byen.

- Havde man spurgt os for et år siden, hvor vi stod, havde vi aldrig turdet sige, at vi ville stå her - men det gør vi, og vi er inderligt taknemmelige for støtten og interessen fra nær og fjern, siger Mads Skov Hansen ifølge pressemeddelelsen.

Patina giver i øvrigt koncert her i byen senere på året. Det sker på Spillestedet Harders 25. december.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce