Annonce
Fødselsdag

Fødselsdag: 90 år er ingen hindring for en daglig svømmetur ved kysten

Tove Schiel Bøtter-Jensen, Vindeby Sundvej 11, Tåsinge, fylder 90 år søndag den 10. november. Foto: Katrine Becher Damkjær

Tove Schiel Bøtter-Jensen, Vindeby Sundvej 11, Tåsinge, fylder 90 år søndag den 10. november. Under krigen flyttede Tove Schiel Bøtter-Jensen fra fødebyen Sorø med sine forældre, fordi der var mere ro og ikke så mange tyskere. Hendes forældre købte ejendommen Vestergade 12 i Ærøskøbing, som blev omdrejningspunkt for familien, mens havet og naturen blev et vigtigt udgangspunkt for Tove Schiel Bøtter-Jensen, der var et kendt ansigt i den lokale roklub, og som den dag i dag bader dagligt fra tidligt forår til efterår.

Med en Præliminæreksamen på cv’et kom Tove i lære som defektrice på apoteket i Ærøskøbing og derfra til Løveapoteket i Odense. I 1951 blev det Sct. Nicolaj Apotek i Svendborg, der skulle komme til at forme hendes liv, da hun her mødte og forelskede sig i apotekets bestyrer, Leo Bøtter-Jensen. De overtog et par år senere naboejendommen, hvor de åbnede en Matas-butik. I godt og vel et årti stod Tove for pasningen af deres to børn, Anette og Jan, men da de blev gamle nok til selv at smøre deres rugbrødsmadder, vendte hun tilbage til butikken, som hun drev videre efter sin mands død. I 1984 stod Tove Schiel Bøtter-Jensen hvid brud igen, da hun blev gift med Hans Schiel, der var lærer på Ida Holst Skole og aftenskolelærer i Svendborg, men som døde for adskillige år siden. Efter sin pensionering i 1991 drev hendes svigerdatter Jane butikken videre indtil for otte år siden, mens Tove lige siden har holdt fast i sine daglige badeture og samværet og fællesskabet i Odd Fellow Ordenen i Svendborg. Den runde fødselsdag fejrer hun på dagen i selskab med familien og nære venner, og næste lørdag fejrer hun sig selv igen med et nyt hold gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce