Annonce
Fødselsdag

Fødselsdag: 90 år er ingen hindring for en daglig svømmetur ved kysten

Tove Schiel Bøtter-Jensen, Vindeby Sundvej 11, Tåsinge, fylder 90 år søndag den 10. november. Foto: Katrine Becher Damkjær

Tove Schiel Bøtter-Jensen, Vindeby Sundvej 11, Tåsinge, fylder 90 år søndag den 10. november. Under krigen flyttede Tove Schiel Bøtter-Jensen fra fødebyen Sorø med sine forældre, fordi der var mere ro og ikke så mange tyskere. Hendes forældre købte ejendommen Vestergade 12 i Ærøskøbing, som blev omdrejningspunkt for familien, mens havet og naturen blev et vigtigt udgangspunkt for Tove Schiel Bøtter-Jensen, der var et kendt ansigt i den lokale roklub, og som den dag i dag bader dagligt fra tidligt forår til efterår.

Med en Præliminæreksamen på cv’et kom Tove i lære som defektrice på apoteket i Ærøskøbing og derfra til Løveapoteket i Odense. I 1951 blev det Sct. Nicolaj Apotek i Svendborg, der skulle komme til at forme hendes liv, da hun her mødte og forelskede sig i apotekets bestyrer, Leo Bøtter-Jensen. De overtog et par år senere naboejendommen, hvor de åbnede en Matas-butik. I godt og vel et årti stod Tove for pasningen af deres to børn, Anette og Jan, men da de blev gamle nok til selv at smøre deres rugbrødsmadder, vendte hun tilbage til butikken, som hun drev videre efter sin mands død. I 1984 stod Tove Schiel Bøtter-Jensen hvid brud igen, da hun blev gift med Hans Schiel, der var lærer på Ida Holst Skole og aftenskolelærer i Svendborg, men som døde for adskillige år siden. Efter sin pensionering i 1991 drev hendes svigerdatter Jane butikken videre indtil for otte år siden, mens Tove lige siden har holdt fast i sine daglige badeture og samværet og fællesskabet i Odd Fellow Ordenen i Svendborg. Den runde fødselsdag fejrer hun på dagen i selskab med familien og nære venner, og næste lørdag fejrer hun sig selv igen med et nyt hold gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce