Annonce
Kerteminde

Fødevarestyrelsen om bladlus i maden: Det er uheldigt

Arkivfoto: Ruddi Christiensen

Fødevarestyrelsen forklarer, det er hændeligt, at der er bladlus i maden - faktisk er det næsten uundgåeligt.

Kerteminde: - Årstiden taget i betragtning, så er det nok svært helt at undgå, lyder beskeden fra Fødevarestyrelsen om bladhus i salaten.

- Men det er uheldigt.

Restaurant Kerteminde Sejlklub har under shitstormen, der begyndte, da to gæster skrev et langt, negativt opslag om deres oplevelse på restauranten, været i kontakt med Fødevarestyrelsen.

- Vores umiddelbare tilgang er, at der ikke er nogen akut sundhedsfare forbundet med det, forklarer Niels Nielsen, der er mikobiologi i kontoret for foder og fødevaresikkerhed.

- Det er ikke særligt æstetisk at sidde med salat med bladlus på, hvis det ikke er det, man har bestilt. Men de kan forekomme.

Det samme princip gælder for bananfluer.

- Ligeså snart man har produkter af frugt og grønt. Næsten uanset, hvordan man opbevarer dem, så vil der i et eller andet omfang være en risiko for, at der er små mængder af dyr i det, forklarer han og uddyber, man som restaurant skal gøre op med sig selv - inden for Fødevarestyrelsens anvisninger - hvor meget man vil tolerere, men der rent sundhedsmæssigt ikke er noget at undre sig over.

Annonce

Det kan man forvente

Selvom smådyr ikke er til helt at komme uden om, så kan man godt stille krav til de råvarer, der serveres.

- At råvarerne er friske. Der må ikke være tegn på fordærv i den. Der er større risiko for, der kommer bananfluer i dem, hvis der er tegn på fordærv. Bladlus derimod lever kun af friske råvarer, og de er altså svære at skylle af.

Derfor mener Niels Nielsen heller ikke, det er nok bare at smide det i en bajle.

- Det der med at hælde skidtet ned i en balje og plaske lidt rundt, det er ikke særlig effektivt, forklarer han og uddyber, intet vil kunne forhindre noget 100 procent, men at rindende vand er den sikreste måde.

- Det skal også beskytte mod jord og forurening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Sommerhuse er revet væk i sommerferien: - Vi var helt nede på gulvet, og så kom vi hurtigt op igen

Annonce