Annonce
forside

Fødevarestyrelsen efter slagterlukning: Ekstra transporttid til slagtning er intet problem

Efter Ærøslagterens lukning er det nu blevet nødvendigt for folk, der vil have dyr slagtet, at tage turen over vandet. Og den ekstra transporttid betyder ingenting for dyrevelfærden, fortæller Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær

Selv med ekstra fem kvarters transport på færgen, lider dyr, der nu skal til Fyn for at slagtes, ingen overlast. Det er kun ejernes egne følelser, der gør den ekstra transporttid til et problem, siger Fødevarestyrelsen.

Ærø: Man kan sagtens have en holdning til, hvor lang tid man synes, ens dyr skal transporteres fra gården og til slagteriet, men turen fra Ærø til et slagteri i det sydfynske er ikke noget, dyr vil tage skade af. Det siger souschef i Fødevarestyrelsen Stig Mellergaard, efter at Ærøslagteren er lukket.

- Når vi taler lange transporttider, så taler vi tider på over otte timer. Så at man forøger transporttiden med fem-seks kvarter, som en færgetur vil tage, er ikke noget, der hidser os op, siger han.

- Der er masser af dyr, der transporteres tre-fire timer for at komme til slagteriet. Hvis det for eksempel er fritidslandbrug, vi har med at gøre, så er det selvfølgelig surt, at man får den ekstraudgift oveni, som det er at skulle betale en færgetur, men ud fra dyrenes synspunkt vil jeg ikke mene, det betyder noget som helst, vurderer Stig Mellergaard.

Han understreger, at der heller ikke er andre lovmæssige regler, der træder i kraft, når der lægges en færgetur oven i transporttiden.

- Nej. Det er fuldstændig de samme regler, der gælder, som hvis det var en tur på 30 minutter. Så længe traileren er godkendt til dyretransport, siger han og tilføjer:

- Der kan så være noget følelsesmæssigt hos den enkelte landmand, der gør, at man ikke har lyst til, at ens dyr skal transporteres længere end højst nødvendigt, men nu er det så blevet det højst nødvendige, efter man har måttet lukke slagteriet på Ærø, siger souschef Stig Mellergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce