Annonce
Sydfyn

Fødevaremarked med nye tiltag: Tissemyrer, hyben, anti-angstmenu og noget til børnene

Fødevaremarkedet er ikke kun et udstillingsvindue for delikatesser. Det læggArkivfoto: Kim Rune

Svendborg: Snart vil sanserne hos enhver med hang til gastronomi bone ud i Svendborg midtby, når Kulinarisk Sydfyns Fødevaremarked folder sig ud for 19. gang.

Mere end 110 stande vil tilsammen danne et mekka af kulinariske fristelser, der sidste år havde mere end 12.000 besøgende.

Om markedet får lige så mange eller endnu flere besøgende i år er svært at spå om, påpeger projektleder Mikael Hansen.

- Der kan ske meget. Kig bare på dyrskuet i Odense, hvor det regnede som en sindssyg. Men vi håber, der kommer flere i år, da der er en masse nye tiltag, nye udstillere og en kogebogsfestival, pointerer han.

Som optakt til fødevaremarkedet vil fem lokale restauranter sammensætte en menu af lokale råvarer, hvor de hver står for en ret. Det sker tirsdag og onsdag den 25. og 26. juni og kræver billet.

Og dagen før fødevaremarkedet går løs den 29. og 30. juni, finder konkurrencen Nordisk Ostefestival sted.

kulinarisksydfyn.dk kan du se hele programmet. Det er fyldt med aktiviteter, og derfor har avisen fået Mikael Hansen til at vælge tre ting ud.

Annonce

Tissemyrer og hyben

Som noget nyt i år debuterer en kogebogsfestival, hvor en stribe af forfattere fortæller om deres kogebøger. Enkelte vil også uddele smagsprøver, så publikum kan få en forsmag på opskrifterne i børgerne.

Nogle forfattere er meget nørdede, som for eksempel Thomas Laursen, der fandt på at levere tissemyrer til restaurant Noma. Han er en blandt mange andre, forklarer Mikael Hansen.

- Ditte Christina her fra egnen kommer også. Hun har lavet om en bog om hyben. Hvorfor gør hun det, tænker man. Det kan kan man blandt andet få svar på.

- Det er gratis, når man først har billetten til festivalen, og det foregår både lørdag og søndag på parkeringspladsen ved Ramsherred, oplyser Mikael Hansen.

Anti-angstmenu

Arkivfoto: Michael Bager

Kokken Søren Gericke har sammen med sin kollega Claus Holm sammensat en sanselig og følsom spiseoplevelse bestående af seks retter kaldet anti-angstmenu.

At forbedre dit helbred ved hjælp af fødevarer er oppe i tiden, forklarer Mikael Hansen.

- Nogle gange er Søren Gericke i højt humør, og nogle gange er han nede. Og når han er det, laver han en menu, der gør ham glad i låget, siger Mikael Hansen.

Til arrangementet serverer makkerparret seks retter, der hver især er et modsvar til følelser som depression og ensomhed. Retterne vil publikum kunne nyde mod at have købt en billet til arrangementet.

Børnebagning

Børnene kan ofte meget mere, end man tror, er Mikael Hansens erfaring.

Og det kan de få lov at vise ved at bage sammen med konditor Line Viborg. Hun vil sammen med børnene bage jordbærkager, nøddekager og hindbærkage med rabarber, forklarer han.

- Det lyder svært, men vores erfaringer fra vores børnerestaurant og andre tiltag er, at børnene kan meget mere, end vi og forældrene tror. Til julemarkededet bagte min datter lækre macarons. Hun er 11 år, og det kørte bare. Og det er, selvom jeg selv har svært ved det, pointerer han.

Arrangementet kræver en forudbestilt billet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Vold under ishockeykamp: Nu er dommen faldet

112 For abonnenter

Overraskende drejning i skudsag fra Bøgetorvet: Forsvarer får sin klient til at indrømme indbrud

Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Annonce