Annonce
Nordfyn

Færre timer i skolen: Skoleelever får kortere uge

Også Særslev-Hårslev Skolen har søgt om at skære to timer af skoleugen for 4.-9. klasserne og i stedet bruger timerne til mere tid med to undervisere i klassen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Alle nordfynske skoler vil benytte sig af muligheden for at gøre skoleugen lidt kortere for elever fra 4. til 9. klasse. Og det må de gerne, siger politikerne.

Nordfyn: Det skal være op til den enkelte skole, det vil sige lederen og bestyrelsen, selv at beslutte, om eleverne på mellemtrinnet (4.-6. klasse) og i udskolingen (7.-9. klasse) skal gå i skole færre timer om ugen.

Det mener politikerne i Børne- og Ungeudvalget i hvert fald, men sagen skal dog lige til endelig godkendelse i Kommunalbestyrelsen.

I begyndelsen af maj vedtog Folketinget en ændring af Folkeskoleloven, der blandt andet gør det lettere at skære to timer af den ugentlige undervisningstid på alle klasetrin fra 4. til 9. klasse, hvor det før kun var muligt i "særlige tilfælde".

Den sparede tid skal skolen i stedet bruge på at give eleverne flere timer, hvor der er to undervisere i klassen.

Og det er åbenbart en populær mulighed for de nordfynske skoler, for administrationen har fået ansøgning fra alle skoler om tilladelse til at gøre skoledagene kortere.

Og den tilladelse skal de have, mener Børne- og Ungeudvalget, der altså også synes, at politikerne ikke længere behøver at se en ansøgning, når blot skolebestyrelsen har godkendt den.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce