Annonce
Odense

Færre ser med, når X Factor ruller over skærmen

Når X Factor ruller over skærmen i år, med dommertrioen Thomas Blachman, Oh Land, Ankerstjerne og vært Sofie Linde er det med færre seere end i 2019. Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Da X Factor havde sin første sæson på TV 2 i 2019, sad der ofte over en million seere og så med hver uge. Nu er seertallet faldende.
Annonce

Når X Factor fredag efter fredag ruller over skærmen på TV 2, er det med færre seere end sidste år. Det viser nye tal fra Gallup for sæsonens første syv programmer.

Da TV 2 sidste år overtog programmet fra DR, var det med et seertal, der gennemsnitligt lå på over en million hver uge. I år er tallet dog faldet betydeligt, da programmet kun nogle få uger har haft over en million seere. TV 2 begrunder udviklingen med en vanskelig start.

- I år blev X Factor skudt i gang 1. januar i hård konkurrence, og samtidig har vi et par gange måtte ændre sendedag på grund af EM-håndbold, skriver kanalchef for TV 2, Dorthe Thirstrup, i en kommentar til netmediet MediaWatch.

Her henviser hun blandt andet til, at programmet blev rykket fra fredag til lørdag i uge fire, hvor live-seertallet ramte et lavpunkt på 746.000, på grund af EM-slutrunden i håndbold.

Det faldende tal ændrer dog ikke på, at X Factor fortsat er ét af de programmer, der samler flest seere i løbet af ugen.

- Vi havde på forhånd forventet et lavere seerniveau i 2020, fordi der i 2019 var en stor forhåndsinteresse for den første X Factor-sæson på TV 2. Så vi er meget tilfredse med seertilslutningen, skriver Dorthe Thirstrup til MediaWatch.

Inden X Factor rykkede over på TV 2 sidste år, kørte programmet på DR1 i 11 sæsoner. I DR's sidste sæson trak programmet imellem 1,1 og 1,4 millioner seere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Odense

Ren bonus for politiet: Mand anholdt med 36 poser hash efter påkørsel af betonklods

Annonce