x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Færre passagerer: Nu skal du selv ringe efter Bjørnø-færgen

Man kan ikke længere bare møde op, hvis man gerne vil med Lillebjørn. Arkivfoto
Den lille ø-færge sparer på ressourcerne med nye tiltag. Nu skal færgen bestilles på telefon.

Bjørnø: Bjørnø-Færgen Lillebjørn, som betjener Bjørnø med godt 20 fastboende og en håndfuld sommerhuse, indfører nu tilkald af færgen.

- Vi har kunnet konstatere en nedgang i antal passagerer. Og i få tilfælde har færgen sejlet tom. Derfor har vi af hensyn til vores skippere, brug af diesel og slid på færgen besluttet at bede kunderne ringe til færgen senest en time før afgang, hvis de gerne vil med, oplyser færgens bestyrelsesformand Hanne Berg Kelm i en pressemeddelelse.

Bjørnø-Færgen opretholder sin fartplan, bl.a. af hensyn til pendlere, som skal på arbejde i kritiske jobs. Det nye er, at man skal kontakte færgen senest en time før afgang, så det sikres, at færgen ikke sejler tom. Færgen har allerede med baggrund i Corona-krisen indført regler om maksimalt at medtage 10 passagerer, at ingen passagerer må befinde sig i styrehuset, og at Bjørnøboere har fortrinsret til at sejle med, hvis mere end ti møder op til en afgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce