Annonce
Kerteminde

Færre indbrud: Indbrudstyvene holdt også coronafri

Intet er så galt, uden at det er godt for noget. Corona-nedlukningen har ført til et markant fald i indbruddene. Arkivfoto: Martin Ravn
Antallet af indbrud var rekordlavt i andet kvartal, hvor landet var nedlukket på grund af corona-krisen.
Annonce

Nordøstfyn: 12 indbrud blev der begået i andet kvartal i år. Det er et rekordlavt tal. Til sammenligning var der 32 indbrud i andet kvartal sidste år og 22 indbrud i andet kvartal 2018. Det fremgår af tal, Danmarks Statistik netop har offentliggjort.

- Indbrudstallet er på et historisk lavt niveau. Samtidig ser det ud til, fremskridtene også påvirker danskernes tryghed i positiv retning. Det er meget glædeligt, selvom udviklingen i de seneste måneder er sket på en kedelig baggrund, nemlig coronapandemien, som ingen af os har kunnet planlægge. Nu gælder det imidlertid om at holde fast, så vi fortsat kan holde indbrudstyvene fra døren, siger Britt Wendelboe, programleder i Bo trygt.


Det har en effekt, når vi gør en holdindsats i hverdagen, hæver blikket fra vores egen baghave og dyrker fællesskabet

Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania


Bo Trygt er et samarbejde mellem Realdania, TrygFonden, Det Kriminalpræventive Råd og Videncenter Bolius.

Annonce

Hjælp hinanden

- Det, der har virket mod indbrud under coronanedlukningen i Danmark, er det, der stadig virker – nemlig at vores hjem ser beboede ud, og at vi hjælper hinanden i kvarteret. Vi ved også fra undersøgelser, at der er sammenhæng mellem gode naborelationer og tryghed. Det har en effekt, når vi gør en holdindsats i hverdagen, hæver blikket fra vores egen baghave og dyrker fællesskabet, supplerer Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania og en del af Bo trygt.

Fem gode råd imod indbrud

1. Vær en god nabohjælper

2. Tænd lys ude, og trim hækken

3. Gør det svært at bryde ind

4. Brug sikre betalingsformer, når du køber brugt

5. Ring 114 ved mistanke om indbrud

- Vi ved, at sommerferien er en af de absolutte højsæsoner for indbrudstyve, men vi tror og håber på, at denne sommer vil være anderledes. Flere vil være hjemme denne sommer, og det er et rigtig godt udgangspunkt, for det vil give mere liv i boligområderne. Samtidig kan vi selv – også sammen med naboer – gøre rigtig meget for at undgå indbrud, siger Britt Wendelboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce