Annonce
Erhverv

Færre gravide fyres

Antallet af nybagte mødre eller gravide, der fyres, er på vej nedad. Det viser tal fra HK.

Sidste år oplevede fagforbundet et fald i antallet af sager i forhold til året før fra 74 til 63 sager - en nedgang på i alt 11 sager. Og det fald er glædeligt, mener næstformand i HK Mette Kindberg.

- Det er naturligvis godt, hvis arbejdsgiverne har fundet ud af, at det er ulovligt at fyre gravide, og at det sagtens kan lade sig gøre at fastholde kvinder, som får børn, siger Mette Kindberg til HK's netmagasin Delta.

Trods den positive tendens frygter hun dog, at faldet blot er midlertidigt. Det skyldes indførelsen af den nye barselsorlov med mulighed for en barselsperiode på op til et år.

- Vi frygter, at der kommer en ny bølge af fyringer, når den nye, lange barselsorlov slår fuldt igennem. Til den tid kan nybagte mødre være væk fra jobbet i op mod et år, og det vil formentligt blive opfattet som både besværligt og dyrt for virksomhederne, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Ø-Pølser på Langeland er reddet fra konkurs

1995 Efter lang tids nervøsitet er det en lykkelig ud gang for os alle, siger Bjarne Nielsen, der er daglig leder af en af Langelands største virksomheder, ”Ø-Pølser” i Simmerbølle. Baggrunden for hans glæde er, at den konkursramte virksomhed er blevet reddet af virksomheden Stryhns Leverpostej A/S, Roskilde. Virksomheden har i lang tid haft samarbejde med ”Ø-Pølser”, hvis produkter netop forhandles og distribueres over hele landet af Stryhns salgsvogne. ”Ø-Pølser” blev dannet i 1983 af en lokal kreds af interessenter, efter at Langelands Andels Svineslagteri havde opgivet sin virksomhed. Den nuværende ejer, spegepølsefabrikant John Nielsen, gik i sidste uge konkurs med sin virksomheder. 1970 For 900.000 kroner blev et maleri af den franske impressionist Alfred Sisley i fjor solgt på en kunstauktion i London. Nu viser det sig, at maleriet har tilhørt afdøde bankdirektør Georg Jacobsen, Fyens Disconto Kasse i Odense, der var kendt som en stor kunstsamler. En datter, fru Grethe Palsby, gift med prokurist Preben Palsby, København, arvede i 1960 maleriet. Det blev den gang vurderet til 8000 kroner, da man på dette tidspunkt ikke var sikker på billedets ægthed. Når malerieventyret først nu bliver kendt, skyldes det sagen mod det krakkede vekselererfirma Palsby. Under et retsmøde i går, hvor man beskæftigede sig med firmaets likviditet og solvens, blev malerisalget draget frem. 1945 Den vanskelige brændselssituation har medført, at man fra myndighedernes side må gribe til en række drastiske foranstaltninger, som vil blive bekendtgjort i løbet af dagen eller i morgen. Restriktionerne viser sig i første række i form af mindre tildeling af gas og elektricitet, indskrænket sporvogns- og S-togsdrift og endelig tidligere lukketider for teatre, biografer, restaurationer og andre forlystelser. Der overvejes endnu et kompleks af restriktioner, der vil omfatte tidligere lukketider for butikker og lavere varmegrader i boliger. Fra myndighedernes side ønsker man i videst muligt omfang holde beskæftigelsen i gang og give mulighed for, at folk i hvert fald kan få ét måltid varm mad hver dag.

Annonce