Annonce
Kerteminde

Færre end sidste år har fundet vej til Kerteminde Camping

I 2014 kunne Kerteminde Camping melde om alt udsolgt. Arkivfoto: Helle Nordström
Den varme sommer 2018 trak ekstra ordinært mange besøgende til Kerteminde Camping. I år ligger det på et normalt niveau. Hvis det skal fortsætte, kræver det udvikling og ikke afvikling, siger indehaver Gitte Enevoldsen.

Kerteminde: For et år siden lå de i campingmutter Gitte Charlotte Enevoldsens bag- og forhave og foran campingpladsens reception og butik. Det usædvanligt gode sommervejr 2018 lokkede i stor stil campister til Kerteminde Camping fra sæsonens start i april.

- Vi kan ligge på omkring 1000 mennesker i døgnet, hvis alle enheder og hytter er fyldte. Men så er det også fyldt totalt op. Det var vi næsten i gamle dage. Og sidste år var det også noget, jeg tænkte på, siger hun og beretter, at 2019 ikke kan følge med 2018-sæsonen.

- Det ser fornuftigt ud - også med bookinger. Vi har ikke lige så mange som sidste år, men det er, fordi der kom rigtig mange. Vi gik jo i shorts fra april til august. Vi er på det samme niveau i år, som vi plejer at være. Det er ikke helt i bund.

Udover de omkring 100 fastlæggere, der er på Kerteminde Camping, kommer der også folk fra udlandet. Det fortæller Gitte Charlotte Enevoldsen.

- Jeg er begyndt at få fremgang på tyskere. Der kommer en del af dem. Men der kommer også en del fra Schweiz og selvfølgelig fra andre steder i Danmark - København, Fyn, siger hun.

Byens tætte placering og nærvær er noget af det, hun oplever, der får campisterne til at parkere campingvognen i Kerteminde. Noget, hun naturligvis gerne vil have fortsætter. Men det sker kun, hvis byen også gør en indsats, påpeger Gitte Charlotte Enevoldsen.

- Det er godt, at vi kan tiltrække turister. Men det er vigtigt, at vi har udvikling og ikke afvikling. Vi kan få mange dejlige mennesker på besøg i Kerteminde. Det kræver, at vi har åbne arme og tager godt imod alle. Det gør vi, men vi skal også sikre en pæn og vedkommende by. Man bliver glad, når en by ser lækker ud, siger campingejeren og afslutter:

- Jeg tror, Kerteminde drager, som Fru. Møghe siger så fint. Vi skal blive ved med at kunne pirre den dragelse.

Annonce
Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce