Annonce
Assens

Færre end forventet har gjort brug af nødpasning

Der plejer at være masser af liv i Overmarksgården i Tommerup, som på billedet her, som er taget sidste år. I den forløbne uge har der været ganske få børn på grund af corona-situationen. Arkivfoto: Kim Rune
Personalet i Assens Kommunes skoler og dagtilbud skulle have passet og undervist 69 børn, men antallet er faldet støt ugens løb. Fredag dukkede kun 22 op.

Der har været usædvanligt stille i Assens Kommunes daginstitutioner og skoler i den seneste uge. De fleste bygninger er lukket ned for at mindske risikoen for smitte med corona-virus, men enkelte enheder bliver holdt åbne for at tage sig af de børn, som har behov for nødpasning.

Markant færre familier end forventet har dog valgt at benytte sig af nødpasning. Forældre til i alt 69 børn havde varslet Assens Kommune, at de ikke havde andre muligheder for at få passet deres børn.

Men mandag var det alligevel kun 38 børn, der mødte op. Antallet er faldet støt frem til fredag, hvor blot 22 børn var i skole eller dagtilbud.

Det er både godt og skidt – godt, fordi forældrene holder deres børn hjemme og derved mindsker smitterisiko, men skidt, fordi der kan blive sendt flere ansatte på arbejde, end der er behov for.

De kan få nødpasning

Følgende kan få nødpasning, mens skoler og dagtilbud er lukket pga. corona-situationen:

- 0-9-årige børn hvis forældre varetager kritiske funktioner i det offentlige. Forældrene skal have afsøgt andre pasningsmuligheder.

- 0-9-årige børn hvis forældre er ansat i en privat virksomhed, der ikke har hjemsendt medarbejderne. Forældrene skal have afsøgt andre pasningsmuligheder.

- Børn og unge, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov, herunder tilfælde hvor forholdene i barnets eller den unges hjem begrunder et nødpasningstilbud.

Kilde: Assens Kommune.

Annonce

Tal med lederen

Velfærdsdirektør i Assens Kommune Henrik Juul Kjær opfordrer til, at forældre tager en snak med deres skole- eller institutionsleder, hvis behovet ændrer sig i den ene eller anden retning.

På den måde kan kommunen bedre planlægge, hvor mange lærere og pædagogisk personale, der kan blive hjemme.

- Vi sætter selvfølgelig ikke personaler på, hvis der ingen børn er. Det vigtige budskab er, at vi hele tiden siger, I skal tale med lederen om jeres behov. På den måde er det det, der er afgørende. Vi har endnu ikke afvist nogen, og vi er superfleksible. Men jeg tror dybest set ikke man er interesseret i det, hvis man har andre løsninger, man vil helst holde barnet hjemme, oplever Henrik Juul Kjær.

Der kan dog blive større behov for nødpasning, mener han, for eksempel i situationer, hvor arbejdsgivere bliver utålmodige for at få forældrene på arbejde igen.

Assens Kommune er også opmærksom på, at nogle faggruppers behov kan ændre sig fra dag til dag, eksempelvis en sygeplejerske, der er på nattevagt.

Annonce

Personale viser samfundssind

Dagtilbuddene i Tommerup har i ugen, der gik, haft børn i pasning i både institutionen Overmarksgården og i dagpleje.

Der har været fire medarbejdere på vagt i Overmarksgården, dog ikke på samme tid, og to dagplejere, oplyser områdeleder Lisbeth Wehner Rasmussen, men alle medarbejdere står i princippet på standby.

Sikkerheden tages meget alvorligt.

- Vi spritter af og gør toiletterne rene efter børnene. Vi har daglig rengøring i institutionen, så de dele, der ikke er i brug, bliver gjort rene. På den måde kan vi rykke rundt, hvis der opstår smitte, siger hun.

Dagtilbuddene har mødt enorm opbakning fra både forældrene og personalet, fortæller Lisbeth Wehner Rasmussen.

- Vi har opfordret til, at man viser samfundssind, for eksempel ved at personalet afvikler afspadsering, og det er blevet taget godt imod, siger hun.

Assens Kommune er fleksibel med nødpasning, men vil gerne kende det faktiske antal børn, som har behov, lyder det fra velfærdsdirektør Henrik Juul Kjær. Foto: Kasper Orthmann Andersen |
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce