Annonce
Erhverv

Færre boligejere og virksomheder har dårlig bredbåndsdækning

Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
93 procent af boliger og virksomheder har mulighed for bredbånd med en downloadhastighed på mindst 100 Mbit.

Flere boligejere og virksomheder har fået mulighed for at få hurtigere bredbånd det seneste år.

Det er særligt i områder med ringe dækning, at der har været en forbedring. Det viser en kortlægning fra Energistyrelsen.

93 procent af boligerne og virksomhederne har i år adgang til en forbindelse med en downloadhastighed på mindst 100 Mbit per sekund.

Det er en stigning fra 91 procent i 2018. For fire år siden var tallet 82 procent.

Sidste år var Samsø, Bornholm og Odsherred blandt de fem kommuner med lavest bredbåndsdækning.

Det seneste år har langt flere fået bedre dækning i de tre kommuner. For eksempel har 63 procent af samsingerne nu hurtig dækning mod bare 13 procent sidste år.

I Samsø og Odsherred skyldes udviklingen, at tele- eller energiselskaber har udrullet fibernet. Det har gjort, at flere har adgang til hurtigere internet.

På Bornholm hænger udviklingen sammen med, at staten i 2014 gav 60 millioner kroner til at få hurtigere bredbånd til 7000 adresser på øen. Det projekt er nu afsluttet.

I de nuværende forhandlinger om finansloven for 2020 har regeringen holdt en dør på klem for en forlængelse af den bredbåndspulje på 100 millioner kroner, som de seneste år har sikret tusindvis af danskere bedre internet.

Puljen går til at etablere hurtigere bredbånd i områder, hvor tele- og energiselskaberne ikke ser en økonomisk fidus i at gøre det, fordi der ikke er penge i det.

Ser man på de enkelte regioner, er der i dag bedst dækning i Region Syddanmark, hvor 96 procent af boligerne og virksomheder har mindst 100 Mbit per sekund.

Dækningen er fortsat dårligst i Region Sjælland. Her er tallet på 87 procent.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelse fra Energistyrelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce