Annonce
Odense

Færre besøgende: Zoo og landsbyen led i varmen

Skal man se søkøer i en dansk zoo skal det være i Odense Zoo. Men sommerens ekstreme varme gav ikke køer ved indgangen. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Den varme sommer har været hård ved Odense Zoo og Den Fynske Landsby, men Odense Bys Museer og Brandts trives takket være udenlandske turister.

En glohed sommer med temperaturer over både 25 og 30 grader kan i den grad mærkes hos flere af byens turistattraktioner. Både hos Den Fynske Landsby og Odense Zoo, var det målbart at flere valgt stranden frem for et besøg. Til gengæld lod de udenlandske turister sig ikke stoppe af varmen og det redder bundlinjen for flere af Odenses museer.

For når folk først er taget fra et andet land for at se Odense, lader man ikke det gode vejr og strandene lokke. Man stikker af fra varmen og søger i stedet på museum, lyder det fra direktør for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen. Især fjerndistanceturister fra USA og Asien har besøgt byens museer i år.

- Når først de er landet i Odense, så er det lige meget om der er 30 eller 35 grader. De tager på museum og ser det, de har planlagt hjemmefra, siger Torben Grøngaard Jeppesen.

Også kunstmuseet Brandts holder næsen ovenvande takket være udenlandske turister. Her er besøgstallet faldet, men omsætningen er steget og det viser, at størstedelen af deres besøgende ikke er fra Fyn, men fra resten af Danmark eller udlandet.

- Vores omsætning er højere end sidste år, men vores besøgstal er faldet og det ser vi typisk, når vi har haft flere udenlandske gæster, siger Ulrik Jungersen, der er kommerciel chef hos Brandts og forklarer at udstillingen med Tintin-kunstneren Hergé har medført et øget salg af merchandise og skudt omsætningen i vejret.

Annonce
Udstillingen med den belgiske kunstner Hergé blev et tilløbsstykke efter den officielle åbning med kronprinsen i marts. Brandts trækker mange turister udefra og mærkede ikke sommervarmen på samme måde. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Udendørs attraktioner trækker ikke

De udenlandske turister er dog ikke nok til at redde sommeren for Den Fynske Landsby. Her er de nogle tusinde bagud i forhold til sidste år, fordi attraktionen primært henvender sig til danske turister.

- Den Fynske Landsby ligger lidt nede i terrænet og der er ingen afkøling, så det kræver sit at gå rundt dernede. Og fordi op mod 80 procent af turisterne derude er danskere, tror jeg simpelthen folk har valgt at tage på strandtur i stedet for, siger Torben Grøngaard Jeppesen fra Odense Bys Museer.

Heller ikke Odense Zoo er blevet reddet af udenlandske turister, og bare for juli måned er parken mere end 5000 besøgende bagud i forhold til sidste år. Her hed besøgstallet 68.963, mens det i år ikke nåede længere op end 63.374. Også varmen gives skylden for de lavere besøgstal hos den zoologiske have.

- Vi håber på en god sensommer, hvor der hverken er for varmt, som det har været i juli, og heller ikke regner for meget. Men vi gør ikke noget yderligere for at trække flere gæster til at rette op på sidste måned. Jeg tror, det giver sig selv, nu vejret bliver køligere, siger Nina Collatz Christensen, der er konstitueret administrerende direktør for Odense Zoo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce