Annonce
Fyn

Markant færre ansøgere til studieboliger i Odense

Er man kommende studerende på SDU, og ved man allerede nu, at man skal bo i Odense, burde det være muligt at få en studiebolig. I hvert fald er der markant færre ansøgere end sidste og forrige år. Foto: Andreas Bang Kirkegaard
Kollegieboligselskabet, der også administrerer Studiebolig Odense, melder om markant færre ansøgere til studieboliger i Odense end sidste år.

Med seks uger til studiestart ser det ganske fornuftigt ud, hvis man så småt er gået på jagt efter en studiebolig i Odense.

I hvert fald er der en del færre ansøgere end sidste år, fortæller Henning Blume Islund, udlejningschef ved Kollegieboligselskabet. Selskabet administerer Studiebolig Odense, der har i omegnen af 3500 ungdoms- og kollegieboliger.

- Vi har faktisk haft færre ansøgere siden 1. marts, og lige nu ligger vi 10-15 procent under sidste år. Kigger man et år længere tilbage, er faldet endnu større, fortæller han.

Udviklingen skal dog tages med det forbehold, at mange studerende endnu ikke ved, hvilke byer de skal læse i. Det får de først svar på den 26. juli.

- Herefter kan det selvfølgelig godt rykke ved ventelisterne, men lige nu ser det fornuftigt ud, siger Henning Blume Island.

Annonce

Vælger delelejligheder

Selv har han et par bud på, hvorfor antallet af ansøgere er lavere end tidligere.

- Det er jo ikke noget, vi har lavet dybere analyser på, men jeg tror, det kan skyldes, at der er bygget en del nye boliger i Odense, så der er alt andet lige flere at vælge imellem. Og hvis man kigger rundt omkring i byen, kan man da også se, at der står tomme lejligheder hist og pist, siger han.

Endelig tror han også, at flere studerende vælger at gå sammen om de lidt større lejligheder.

- Selvfølgelig er der de, der bare skal have det billigste. Men der er også nogen, som gerne selv vil have indflydelse på, hvem de bor sammen med. De vælger typisk at slå sig sammen med en eller to andre i en delelejlighed, og dem ser vi jo så ikke på ventelisterne, fortæller han.

På nuværende tidspunkt er der heller ikke mange tilbage, som ønsker at gøre brug af Odenses tag-over-hovedet-garanti.

- Vi har næsten ingen ansøgere tilbage fra den kategori, fortæller Henning Blume Islund.

De billigste studieboliger koster omkring 1.200 kroner, mens de største ligger i omegnen af 5.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];