Annonce
Fyn

Markant færre ansøgere til studieboliger i Odense

Er man kommende studerende på SDU, og ved man allerede nu, at man skal bo i Odense, burde det være muligt at få en studiebolig. I hvert fald er der markant færre ansøgere end sidste og forrige år. Foto: Andreas Bang Kirkegaard
Kollegieboligselskabet, der også administrerer Studiebolig Odense, melder om markant færre ansøgere til studieboliger i Odense end sidste år.

Med seks uger til studiestart ser det ganske fornuftigt ud, hvis man så småt er gået på jagt efter en studiebolig i Odense.

I hvert fald er der en del færre ansøgere end sidste år, fortæller Henning Blume Islund, udlejningschef ved Kollegieboligselskabet. Selskabet administerer Studiebolig Odense, der har i omegnen af 3500 ungdoms- og kollegieboliger.

- Vi har faktisk haft færre ansøgere siden 1. marts, og lige nu ligger vi 10-15 procent under sidste år. Kigger man et år længere tilbage, er faldet endnu større, fortæller han.

Udviklingen skal dog tages med det forbehold, at mange studerende endnu ikke ved, hvilke byer de skal læse i. Det får de først svar på den 26. juli.

- Herefter kan det selvfølgelig godt rykke ved ventelisterne, men lige nu ser det fornuftigt ud, siger Henning Blume Island.

Annonce

Vælger delelejligheder

Selv har han et par bud på, hvorfor antallet af ansøgere er lavere end tidligere.

- Det er jo ikke noget, vi har lavet dybere analyser på, men jeg tror, det kan skyldes, at der er bygget en del nye boliger i Odense, så der er alt andet lige flere at vælge imellem. Og hvis man kigger rundt omkring i byen, kan man da også se, at der står tomme lejligheder hist og pist, siger han.

Endelig tror han også, at flere studerende vælger at gå sammen om de lidt større lejligheder.

- Selvfølgelig er der de, der bare skal have det billigste. Men der er også nogen, som gerne selv vil have indflydelse på, hvem de bor sammen med. De vælger typisk at slå sig sammen med en eller to andre i en delelejlighed, og dem ser vi jo så ikke på ventelisterne, fortæller han.

På nuværende tidspunkt er der heller ikke mange tilbage, som ønsker at gøre brug af Odenses tag-over-hovedet-garanti.

- Vi har næsten ingen ansøgere tilbage fra den kategori, fortæller Henning Blume Islund.

De billigste studieboliger koster omkring 1.200 kroner, mens de største ligger i omegnen af 5.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce