Annonce
Sydfyn

Færgeombygning: Det første patientrum færdig

Patientrummet består af en omkring150 cm. høj væg med forhæng foroven. Foto: Peter Becher Damkjær

Ærøfærgerne: Torsdag var M/F Ærøskøbing tilbage på ruten Ærøskøbing-Svendborg efter dokning. Men denne gang var det ikke kun almindelig motortjek og justeringer, der var på menuen. For under dokningen er der også blevet etableret et fem-sædes patient- og hvilerum i styrbordside af stillesalonen.

- Det er til vores syge medborgere, der har det dårligt, når de rejser med færgen, så de ikke behøver stå til almindelig skue, men kan have et rum for dem selv og deres pårørende. Det har længe været et ønske at få sådan et rum på færgerne, fortæller borgmester Ole Wej Petersen (S).

- Det kan godt være, det ikke er hver dag, det bliver brugt, men jeg tror, det har stor værdi, for dem, der har behov for det. Og når det ikke er i brug, kan dette jo så benyttes af pendlere eller andre, der har lyst til lidt ro.

M/F Ærøskøbing er den første af tvillingefærgerne, der har fået etableret patientrum, men når M/F Marstal næste gang skal i dok, kommer turen også til den. Prisen for etableringen af de to afskærmede områder lyder på 362.000 kroner. Penge der blev sat i budgettet for 2020.

- Det er, hvad det koster, når man laver indgreb i to eksisterende skibe, og jeg synes faktisk ikke, det er dyrt, siger borgmesteren.

Annonce
Et enkelt sæde har måttet lade livet for at gøre plads til den skærmende væg. Foto: Peter Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Annonce