Annonce
Sydfyn

Færgeombygning: Det første patientrum færdig

Patientrummet består af en omkring150 cm. høj væg med forhæng foroven. Foto: Peter Becher Damkjær

Ærøfærgerne: Torsdag var M/F Ærøskøbing tilbage på ruten Ærøskøbing-Svendborg efter dokning. Men denne gang var det ikke kun almindelig motortjek og justeringer, der var på menuen. For under dokningen er der også blevet etableret et fem-sædes patient- og hvilerum i styrbordside af stillesalonen.

- Det er til vores syge medborgere, der har det dårligt, når de rejser med færgen, så de ikke behøver stå til almindelig skue, men kan have et rum for dem selv og deres pårørende. Det har længe været et ønske at få sådan et rum på færgerne, fortæller borgmester Ole Wej Petersen (S).

- Det kan godt være, det ikke er hver dag, det bliver brugt, men jeg tror, det har stor værdi, for dem, der har behov for det. Og når det ikke er i brug, kan dette jo så benyttes af pendlere eller andre, der har lyst til lidt ro.

M/F Ærøskøbing er den første af tvillingefærgerne, der har fået etableret patientrum, men når M/F Marstal næste gang skal i dok, kommer turen også til den. Prisen for etableringen af de to afskærmede områder lyder på 362.000 kroner. Penge der blev sat i budgettet for 2020.

- Det er, hvad det koster, når man laver indgreb i to eksisterende skibe, og jeg synes faktisk ikke, det er dyrt, siger borgmesteren.

Annonce
Et enkelt sæde har måttet lade livet for at gøre plads til den skærmende væg. Foto: Peter Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce