Annonce
Nyborg

Færdselsudheld: Lastbil med container ramte viadukt

Viadukten over Christianslundsvej i Nyborg blev for anden gang påkørt af det samme vognmandsfirma. Broen ejes af Banedanmark. Foto: Kasper Riggelsen

Nyborg: Med en frihøjde på 3,8 meter er viadukten over Christianslundsvej i Nyborg ret lav.

Også lavere, end en lastbilchauffør fra et vognsmandsfirma umiddelbart vurderede, inden han kørte under broen mandag morgen klokken 7.27.

På ladet af lastbilen stod en container, som tilsyneladende ikke var kommet helt på plads. Med det resultat at containeren stødte på broen, så en wire knækkede.

Ifølge politiets døgnrapport er det anden gang, det pågældende vognmandsfirma påkører viadukten i Nyborg. Dengang kontaktede man selv Banedanmark og betalte for skaderne og. Om nødvendigt er man parat til at gøre det samme igen.

Skaderne ved sammenstødet begrænser sig dog til en lille flig, der er slået af betonen.

I situationen blev containeren sat af og samlet op af en ny bil.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce