Annonce
Odense

Færdig efter seks år: Brandts fyrer direktør Mads Damsbo

Mads Damsbos sidste officielle opgave blev at vise kronprinsparret rundt i de nye udstillinger, da parret i begyndelsen af november var i Odense for at uddele priser. Foto: Michael Bager
Brandts i Odense skal have ny chef, efter at den nuværende Mads Damsbo er blevet fyret. Der skal nye ledelseskompetencer til, siger bestyrelsesformand.
Annonce

Seks år og så ikke længere. Kunstmuseet Brandts i Odense har onsdag valgt at fyre direktør Mads Dambo. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen for Kunstmuseum Brandts har besluttet at lægge den fremtidige udvikling og ledelse af museet i hænderne på en ny direktør. Det skyldes, at man ifølge bestyrelsesformand Bolette Christensen bevæger sig i en helt ny udviklingsfase, der stiller krav om andre kompetencer:

- Mads Damsbo har på rigtig god vis fået lagt de hidtidige tre museer sammen til ét. Det arbejde fortjener han både ros og en stor tak for, siger bestyrelsesformanden, der understreger, at museet nu går ind i en ny æra.

Efter bestyrelsens opfattelse stiller dét ikke alene krav om en anden ledelsesmæssig baggrund; det kræver samtidig stor erfaring med strategiudvikling og drift. Derfor går man nu ud og afsøger markedet. På den rejse et museum konstant skal være på for at forblive relevant for sit publikum, er det bestyrelsens vigtigste opgave at sikre, at den optimale ledelse til en hver tid er på plads, så strategien bliver fulgt og så resultaterne viser sig.

- Det har fungeret fint i forbindelse med sammenlægningen, og det drager vi altså nu omsorg for også bliver tilfældet, når museet i de kommende år skal forny og udvikle sig på et endnu højere niveau, siger Bolette Christensen.

Hun betegner direktørjobbet som et af de mest interessante af sin art og forventer derfor et felt af meget kvalificerede kandidater.

Den afgående direktør siger, at han tager bestyrelsens beslutning til efterretning:

- Det har været seks fantastiske år for mig på Kunstmuseum Brandts. Ud over store udstillinger om Lars von Trier og Disney har det været en glæde blandt andet at etablere museets erhvervsklub. Samlingen af Brandts er nu tilendebragt, og det er et godt tidspunkt at overgive stafetten. Jeg vil gerne sige stor og varm tak til museets medarbejdere og til alle involverede for at have skabt fundamentet til et nyt kunstmuseum i Odense, siger Mads Damsbo i pressemeddelelsen.

Trods en vellykket sammenlægning af en række samlinger og museer på Brandts og en række store satsninger, er besøgstallet på Brandts ikke gået op de senere år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce