Annonce
Odense

Færdig efter seks år: Brandts fyrer direktør Mads Damsbo

Mads Damsbos sidste officielle opgave blev at vise kronprinsparret rundt i de nye udstillinger, da parret i begyndelsen af november var i Odense for at uddele priser. Foto: Michael Bager
Brandts i Odense skal have ny chef, efter at den nuværende Mads Damsbo er blevet fyret. Der skal nye ledelseskompetencer til, siger bestyrelsesformand.

Seks år og så ikke længere. Kunstmuseet Brandts i Odense har onsdag valgt at fyre direktør Mads Dambo. Det skriver museet i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen for Kunstmuseum Brandts har besluttet at lægge den fremtidige udvikling og ledelse af museet i hænderne på en ny direktør. Det skyldes, at man ifølge bestyrelsesformand Bolette Christensen bevæger sig i en helt ny udviklingsfase, der stiller krav om andre kompetencer:

- Mads Damsbo har på rigtig god vis fået lagt de hidtidige tre museer sammen til ét. Det arbejde fortjener han både ros og en stor tak for, siger bestyrelsesformanden, der understreger, at museet nu går ind i en ny æra.

Efter bestyrelsens opfattelse stiller dét ikke alene krav om en anden ledelsesmæssig baggrund; det kræver samtidig stor erfaring med strategiudvikling og drift. Derfor går man nu ud og afsøger markedet. På den rejse et museum konstant skal være på for at forblive relevant for sit publikum, er det bestyrelsens vigtigste opgave at sikre, at den optimale ledelse til en hver tid er på plads, så strategien bliver fulgt og så resultaterne viser sig.

- Det har fungeret fint i forbindelse med sammenlægningen, og det drager vi altså nu omsorg for også bliver tilfældet, når museet i de kommende år skal forny og udvikle sig på et endnu højere niveau, siger Bolette Christensen.

Hun betegner direktørjobbet som et af de mest interessante af sin art og forventer derfor et felt af meget kvalificerede kandidater.

Den afgående direktør siger, at han tager bestyrelsens beslutning til efterretning:

- Det har været seks fantastiske år for mig på Kunstmuseum Brandts. Ud over store udstillinger om Lars von Trier og Disney har det været en glæde blandt andet at etablere museets erhvervsklub. Samlingen af Brandts er nu tilendebragt, og det er et godt tidspunkt at overgive stafetten. Jeg vil gerne sige stor og varm tak til museets medarbejdere og til alle involverede for at have skabt fundamentet til et nyt kunstmuseum i Odense, siger Mads Damsbo i pressemeddelelsen.

Trods en vellykket sammenlægning af en række samlinger og museer på Brandts og en række store satsninger, er besøgstallet på Brandts ikke gået op de senere år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce