Annonce
Middelfart

Fængslet på psykiatrisk afdeling: Nægter sig skyldig i drabsforsøg i Middelfart

Retten i Odense. Arkivfoto.
  • Torsdag eftermiddag skal en 34-årig mand have forsøgt at dræbe sin ekskæreste med kniv i hendes lejlighed i Middelfart.
  • Han blev fredag fængslet i surrogat i fire uger ved et grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Retten i Odense har fredag eftermiddag besluttet at varetægtsfængsle en 34-årig mand fra Fredericia i surrogat på psykiatrisk afdeling i Middelfart i fire uger.

Manden er sigtet for drabsforsøg, efter han torsdag kort før klokken 17 forsøgte at stikke en kødkniv i brystet på sin ekskæreste i hendes lejlighed i Middelfart.

Kvinden fik med hjælp fra to venner afværget angrebet, og den sigtede tilkaldte selv politiet, som anholdt ham uden dramatik.

Ud over drabsforsøg er den 34-årige også sigtet for røveri i Føtex i Middelfart i september, hvor han skal have slået både personale og en kunde.

Manden nægtede sig skyldig i drabsforsøg, og han ville i øvrigt ikke tale med den forsvarer, som han havde fået beskikket. Ved anholdelsen skal han dog have sagt til politiet, at han "havde lavet noget rigtig lort", og at han havde brugt en køkkenkniv.

I retten sagde den sigtede pludselig "tak for i dag" og forlod under politibevogtning grundlovsforhøret, der fortsatte uden ham.

Annonce

Ville "slagte" ekskæresten

Ekskæresten har til politiet forklaret, at manden forinden havde været voldelig mod hende. I et telefonopkald sagde den sigtede ifølge kvinden, at han ville "komme og slagte hende", da hun sagde, at hun ikke havde tid til ham.

Torsdag fortalte den 34-årige mand ekskæresten, at han ville tage hen til hende for at hente nogle ting. Hun var utryg ved situationen og bad to venner være til stede.

I lejligheden ville manden have et større pengebeløb af kvinden, som afviste ham. Pludselig greb han en kødkniv i køkkenet og huggede med fuld kraft mod kvindens overkrop, har vidner forklaret politiet.

Kvinden fik afværget, og en af de andre tilstedeværende slog den 34-årige med et bordben fra et bord, der var gået i stykker under tumulten, og brækkede en knogle i den 34-åriges underarm. Herefter forlod han lejligheden.

Ifølge kvinden var det kun takket være hendes venner i lejligheden, at det ikke lykkedes ekskæresten at slå hende ihjel.

Idømt psykiatrisk behandling

Under grundlovsforhøret kom det frem, at den 34-årige sigtede i 2015 blev idømt et år og ni måneders fængsel for blandt andet trusler på livet. Anklager Klaus Lauridsen begærede varetægtsfængsling på baggrund af mandens historik, og fordi der var risiko for, at han ville forsøge at påvirke vidner.

Det gav dommer Alex Nymark ham medhold i og varetægtsfængslede den sigtede trods protest fra dennes beskikkede forsvarer.

Det kom også frem, at den 34-årige i februar ved Retten i Sønderborg blev idømt psykiatrisk behandling i fem år. Det blev dog ifølge anklageren vurderet på den psykiatriske afdeling, at manden var klar til at komme ud igen.

Tidligere på året undersøgte Fyens Stiftstidende sammen med JydskeVestkysten i serien "Syg, overset og farlig" en række tilfælde, hvor psykiatriske patienter begik drab eller vold. Læs artiklerne her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

En dag med det gode liv

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn

Enhedslisten står uden for regionens budgetforlig: - Der er ikke tale om et velfærdsløft

Annonce