Annonce
Odense

Fængslet i stor narkosag: Eksbandeleder må vinke farvel til exitprogram

Det lykkedes for den tidligere Black Army-bandeleder Mohammed Daabas at komme så tæt på Lars Løkke Rasmussen (V), at han kunne trykke hånd med statsministeren under et besøg for præcis to år siden i Odense-forstaden Vollsmose. Imens så en noget overrasket Odense-rådmand Jane Jegind (V) på. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix

I over et år har den tidligere leder af den kriminelle bandegruppering Black Army, 41-årige Mohammed Daabas, været i exitprogram. Det er han næppe mere efter at være blevet fængslet i omfattende heroinsag.

Det er efter al sandsynlighed exit fra det exitprogram, den tidligere leder af banden Black Army, Mohammed Daabas, i mere end et år har været en del af.

Torsdag blev den 41-årige eksbandeleder nemlig varetægtsfængslet i en sag, hvor han er sigtet for at have videreoverdraget store mængder heroin, der skal have været solgt i og omkring Odense. Han nægter sig skyldig, men alligevel fandt retten grund til at fængsle ham i foreløbigt fire uger.

Ifølge sigtelsen har Mohammed Daabas nemlig overdraget i hvert fald halvandet kilo heroin i perioden fra februar 2018 og med en lille pause i november frem til den 23. januar i år, og det er i store træk også i den periode, han har været i et exitprogram for at komme ud af bandekriminalitet.

Mohammed Daabas, som for to år siden blev kendt for at trykke hånd med Lars Løkke Rasmussen (V), da statsministeren var på officielt besøg i Odense-forstaden Vollsmose, valgte i sensommeren 2017 at trække sig ud af bandemiljøet og underskrive en aftale med Kriminalforsorgen om at indgå i et exitprogram.

Det skete ifølge hans forsvarer, fordi hans kone var gravid, og familien flyttede fra Vollsmose.

Netop exitprogrammer er en del af den seneste bandepakke, regeringen indgik med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Hvilke konsekvenser, varetægtsfængslingen får for Mohammed Daabas er uklart, fordi Kriminalforsorgen ikke plejer at udtale sig om personsager, ligesom hverken kommunen eller politiet gør det.

Men at gennemføre et exitprogram ud af kriminalitet og væk fra bandemiljøet er ifølge eksbandelederens forsvarsadvokat svært, når man er blevet varetægtsfængslet i en narkosag om 1,8 kilo heroin.

- Jeg har intet at gøre med min klients exitprogram. Jeg har ikke haft kontakt med ham ganske længe, men helt generelt kan jeg sige, at det selvfølgelig er vanskeligt at opretholde et exitprogram, hvis man bliver varetægtsfængslet i en ny sag, som er opstået, mens man var i exit, siger Mette Grith Stage.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce