Annonce
Sydfyn

Fængslet i fire uger: Sigtet for at sælge hash til teenagere

Politiet fandt spor fra hash i plader ved en ransagning i Bagergade. Foto: Københavns Politi, Scanpix
37-årig mand fra Svendborg er sigtet for gennem længere tid at have solgt hash fra sin lejlighed i Bagergade. Onsdag blev han anholdt og en større mængde hash beslaglagt. Torsdag blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Svendborg: En 37-årig svendborgenser blev torsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger sigtet for at have drevet kontinuerlig hashhandel fra sin lejlighed i Bagergade midt i Svendborg. Han nægtede sig skyldig i salg, men erkendte at være i besiddelse af hash til eget forbrug.

- Jeg ryger fire-fem gram hash om dagen, og jeg køber stort ind, når jeg får et godt tilbud, forklarede han.

Det troede dommer Anni Brix Olesen ikke helt på og fulgte anklager Sine Josephsens ønske om en varetægtsfængsling.

- Jeg mener, at der er en begrundet mistanke om, at du sælger hash, sagde hun.

Mistanken forklarede hun med, at der dels var fundet næsten et halvt kilo ved en ransagning i januar og yderligere 33 gram ved anholdelsen onsdag hen under aften.

Derudover beslaglagde politiet en Netto-pose indeholdende brugt emballage fra et kilos hashplader og halvt kilos hashplader. Den alvorligste af i alt fire sigtelser lød derfor på salg af anslået mindst 2,5 kilo hash over en længere periode.

Hun mente også, at der var mulighed for, at den sigtede ville forstyrre politiets videre efterforskning, hvis han var på fri fod frem til en retssag.

Annonce

Flere vidner

Hashen er ifølge sigtelsen købt i mindre portioner af skolebørn og andre teenagere, der var på fornavn med den 37-årige. Unge mennesker, som blandt andet Fyns Politis civilpatrulje i vinter har truffet på gaden med nyindkøbt hash på sig.

Disse unge har ifølge anklageren fortalt om et ungdomsmiljø med hashrygning, og hun dokumenterede, at de har afgivet enslydende forklaringer om, hvor de har købt deres hash. Nemlig ved at gå bag ind til den sigtedes lejlighed i Bagergade.

Den 37-årige gentog, at alt har været til eget forbrug, og at han aldrig har solgt til nogen andre.

Han har dog i forvejen en lang række af domme for brud på loven om euforiserende stoffer gennem de seneste 10 år. Hans seneste dom faldt den 17. april - en uge før sin anholdelse.

Den 37-årige udbad sig betænkningstid og ønskede samtidig af få sin sædvanlige forsvarer, inden han beslutter sig for at kære eller ikke kære.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce