Annonce
Fyn

Fængselsstraf og betinget udvisning: 440 gram narkotika fælder tyrker

37-årige Øzgür Barlas er blevet idømt to år og seks måneders fængsel samt en betinget udvisning af Danmark for at købe narkotika. Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix
En tyrkisk mand er blevet idømt fængselsstraf for at købe narkotika med henblik på videresalg. Derudover har Retten i Odense besluttet, at manden får en betinget udvisning af Danmark.

Torsdag blev der afsagt dom i en sag mod en litauer og en polak, der har henholdsvis produceret og solgt narkotika på Fyn. De to mænd, der begge boede på Nordfyn, har fået 13 og syv års fængsel samt en udvisning af Danmark. Men de var ikke de eneste, der blev dømt. 37-årige Øzgür Barlas fra Vollsmose blev senere samme dag idømt to år og seks måneders fængsel. Derudover fastslog Retten i Odense, at manden skulle have en betinget udvisning af Danmark.

Manden, der har tyrkisk statsborgerskab, men er født i Danmark, er dømt for at købe 330 gram kokain og 110 gram amfetamin af den polske mand med henblik på at sælge stofferne videre.

Ifølge politiet har Øzgür Barlas købt narkotikaen ad flere omgange i perioden mellem den 4. april og 24. maj 2018.

Annonce

Nægtede sig skyldig

I første omgang var Øzgür Barlas ikke i politiets søgelys, men da han ad flere omgange var i telefonkontakt med politiets mistænkte, kom han også på listen over mistænkte.

Den tyrkiske mand nægtede dog, at det skulle være ham, der havde haft kontakt med den polske mand, ligesom han nægtede, at det var ham, der kunne høres på de aflyttede telefonsamtaler, der blev afspillet i retten tilbage i februar. Bestillingerne af narkotikaen skulle være foregået gennem et kodesprog over sms i april og maj.

Under selve retssagen tilbage i februar nægtede han sig skyldig i købene, han var tiltalt for. Det eneste, den tyrkiske mand ikke nægtede, var, at han var i besiddelse af 10 gram kokain og 19 gram amfetamin, da han blev anholdt ved OK-tankstationen ved havnen i Odense den 9. maj 2018.

Øzgür Barlas har bedt om betænkningstid i forhold om han vil acceptere eller anke sin dom.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce