Annonce
Indland

Fængselsfolk giver igen i Ekrem-sagen

Fængselsforbundet afviser, at der igen skal rodes op i sagen om den afdøde arrestfange Ekrem Sahin.

- Nu er det nok.

Så kontant er meldingen fra Fængselforbundets formand, Kim Østerbye, i sagen om 23-årige Ekrem Sahin, der mistede livet i januar i Kolding Arrest efter et håndgemæng med arresthusets ansatte.

Kim Østerbyes reaktion kommer efter politiet i to omgange har undersøgt sagen uden at finde grundlag for at rejse en sag mod fængselspersonalet.

Alligevel har den afdødes advokat, Bjørn Elmquist, bebudet, at han ønsker sagen mod arresthusbetjentene undersøgt endnu en gang for at afklare, om fængselsfolkene var skyld i Sahins død.

- Nu må de løse anklager ophøre. Både politi og retsmedicinere har

undersøgt sagen to gange og er nået frem til, at fængselsbetjentene ikke har begået noget strafbart, siger Kim Østerbye i en pressemeddelelse

- Det ligner en hetz, når man forlanger endnu en undersøgelse, siger han.

Retsmedicinere har i sagen konstateret, at Sahin ikke døde af personalets brug af magt, men derimod af "stærk vrede", fordi han var ekstremt ophidset under slagsmålet.

- Det er en tragisk sag. Af hensyn til de involverede fængselsbetjente og den afdødes familie er tiden inde til at stoppe. Der er ikke flere sten at vende, siger Kim Østerbye.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce