Annonce
Fyn

Fængselsbetjenten havde ikke corona - sådan var det at blive testet

Niels Jensen er fængselsbetjent og var sygemeldt i en uge, fordi han var snottet og forkølet, men måske også coronasmittet. Han ville gerne have været testet for corona tidligt, så han kunne have passet sit arbejde. Han blev testet fredag, og testen var negativ. Foto: Christian Nordholt
Niels Jensen gik sygemeldt fra sit job som fængselsbetjent på Søbysøgård Fængsel, fordi han ikke vidste, om han havde corona eller bare var snotforkølet. Nu er han testet - og tilbage på arbejde.
Annonce

Fængselsbetjent Niels Jensen er tilbage bag tremmerne på Søbysøgaard Fængsel på midtfyn, efter at han lørdag fik vished for, at han ikke er smittet med coronavirus.

Lørdag skrev Fyens.dk om betjenten, der gerne ville passe sit arbejde, men ikke kunne, fordi han måske havde corona og ikke blot var snottet. Niels Jensen efterspurgte hurtigere test af mennesker i jobfunktioner som hans egen.

Den 34-årige fængselsbetjent skyndte sig tilbage på job lørdag, efter at han havde fået svar på den podning for coronavirus, som han fik foretaget på Svendborg Sygehus fredag.

- Jeg er glad for, at jeg kan passe mit arbejde igen, og at jeg kan komme ud i samfundet, men det havde stadig givet god mening at teste mig noget før, så jeg ikke havde gået sygemeldt i en uge, mens en anden kollega tog mine vagter, siger Niels Jensen.

Annonce

Vatpind i halsen

Han blev testet fredag formiddag, og hele testseancen foregik, mens han sad i sin bil.

- Jeg kørte ind i et telt, og så var der en sygeplejerske, der på god afstand forklarede mig, hvad der skulle ske, og hvad jeg selv skulle gøre. Jeg rullede vinduet i bilen op, mens hun rullede et bord hen til mig, og da hun var væk, tog jeg den vatpind, der lå på bordet. Den skulle jeg stikke helt ned i svælget - helt dertil, hvor jeg aktiverede brækrefleksen. Vatpinden stak jeg i et reagensglas, og så kørte jeg hjem igen, forklarer Niels Jensen.

Det tog lige knap 24 timer, inden han kunne læse testresultatet på sundhed.dk, og da han så, at resultatet var negativt, ringede han straks til sin chef.

- En af mine kolleger har været igennem det samme forløb og er også testet negativ, og han er også tilbage på job, siger Niels Jensen, som håber på, at de bebudede prøver for antistoffer bliver rullet ud.

- Jeg aner jo ikke, om jeg har haft en mild form for corona, og min kone og mine børn har haft lignende symptomer, så måske har de også haft det, lyder det fra fængselsbetjenten, der er glad for at være ude af sin selvvalgte isolation.

Annonce
Fyn

Ny hollænder flyver ind til Odense Håndbold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Odense

Efterlyst kvinde er blevet fundet

Annonce