Annonce
Indland

Fængselsbetjente er i snit syge 23 dage om året

Langtidssygefravær i Kriminalforsorgen bærer en stor del af skylden, lyder det fra personalechef.

Fængselsbetjente har i gennemsnit 23 sygedage om året, viser undersøgelse fra Fængselsforbundet. Sygefraværet er på et år steget med tre dage i gennemsnit. Forbundsformand Kim Østerbye kæder det sammen med mere vold og for få betjente.

- Der er mange ting, som bevæger sig i den forkerte retning i Kriminalforsorgen i øjeblikket, lyder det fra Kim Østerbye.

- Vi oplever mere og mere vold. Vi mangler betjente. Vi bliver pålagt nye opgaver. I den situation er det ikke underligt, at personalet bliver slidt ned. Folk kan ikke holde til mere, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge Fængselsforbundet, som er fængselsbetjentenes fagforening, ligger det gennemsnitlige syge fravær blandt andre statsansatte på kun ni dage.

Forbundet oplyser, at der i de første otte måneder af 2016 har været 373 tilfælde af vold eller trusler rettet mod fængselspersonale. Det er 100 episoder mere end i samme periode året før.

Hos Kriminalforsorgen, som er fængselsbetjentenes arbejdsgiver, fortæller personalechef Marianne Fæster Nielsen, at det navnlig er langtidssygefraværet, der er skyld i det høje, samlede sygefravær.

- Vi kan se, at omkring 43 procent af det samlede sygefravær i Kriminalforsorgen kommer fra cirka 160 medarbejdere med et sygefravær på over 100 dage, siger hun til fagbladet Fængselsfunktionæren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce