Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fængselsbetjent: I arrest-museet i Faaborg fortæller tidligere ansat i fængslet ved Nr. Søby

Arresten i Faaborg er i dag et museum, og to gange i påsken kan du møde én med erfaringer som fængselsbetjent på det åbne statsfængsel Søbysøgaard ved Nr. Søby. Arkivfoto: Roland P.

Faaborg: I påsken får arrest-museet en helt særlig medarbejder.

Svend Erik Christensen var i mange år betjent i Søbysøgård Fængsel ved Nr. Søby på Midtfyn.

- Hør ham fortælle om sine oplevelser som fængselsbetjent og glæd dig til en god blanding af facts, anekdoter og indsigt i en verden, som mange sjældent får adgang til.

Sådan er opfordringen i en pressemeddelelse fra Øhavsmuseet.

- Hvorfor har han altid to forskellige fløjter med på arbejde? Hvordan er det egentlig at holde jul i et fængsel? Hvordan opstår venskab og konflikt blandt mennesker, der er tvunget sammen bag tremmer, fortsættes det.

Alle kan høre Svend Erik Christensen fortælle onsdag 17. og lørdag 20. april. Begge dage sker det fra kl. 11.30.

Museet Faaborg Arrest har åbent hele påskeugen fra kl. 11-15.

- Alene det at være bag tremmer er en særlig oplevelse, som sætter tanker i gang hos både store og små. Her i museet kan du blive klogere også på dine egne holdninger til ret og straf, siges det fra museet. /SH

Annonce
Svend Erik Christensen var i mange år betjent i Søbysøgård Fængsel og i påsken kan man møde ham i Arresten i Faaborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce