Annonce
Odense

Fængsel og udvisning for bedrageri: Solgte fiktive mobiltelefoner på nettet

En 20-årig mand er ved Retten i Odense blevet dømt for tre tilfælde af bedrageri ved at sælge fiktive mobiltelefoner og indkassere tusindvis af kroner for dem. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
En 20-årig mand er blevet idømt fem måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for at have solgt mobiltelefoner, som aldrig havde eksisteret i virkeligheden.
Annonce

Fyn: Det lykkedes en 20-årig mand fra Fyn at sælge fiktive mobiltelefoner på nettet og indkassere i tusindvis af kroner på dem.

Den slags er bedrageri, og forleden blev han straffet for det ved Retten i Odense med fem måneders ubetinget fængsel samt en udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Dommen omfatter dog ikke kun bedrageri, mens også indbrud, forsøg på indbrud og overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Noget af det skete sammen med en medtiltalt på 19 år, men han kunne ikke møde op i retten, fordi han som følge af coronarestriktionerne ikke kan komme til Danmark fra Polen. Derfor bliver hans andel i straffesagen først behandlet i retten, når han en dag vender tilbage til Danmark.

Fremfor at aflyse hele sagen valgte retten i stedet at gøre sagen mod den 20-årige mand færdig og dømme ham.

Annonce

Tre bedragerier

Retten dømte den 20-årige skyldige i tre tilfælde af bedrageri.

Det første fandt sted i juli 2017 et sted omkring Munkebo, hvor han satte en Iphone-mobiltelefon til salg på Den Blå Avis for 1700 kroner. Det var der én, som fattede interesse for, og i håb om den nye brugte mobiltelefon overførte vedkommende pengene til den 20-årige mand. Men nogen mobiltelefon fik han dog aldrig.

Det samme gentog sig nogle dage senere, og igen var det en mobiltelefon, men denne gang udbudt på Facebook. En mulig køber var interesseret og vedkommende overførte 2200 kroner for en Samsung Galaxy mobiltelefon. Køberen fik aldrig mobiltelefonen.

Et par måneder senere var en Iphone udbudt til salg på Den Blå Avis, hvor det lykkedes at få en køber til på forhånd at overføre 2000 kroner. Som i de to forudgående tilfælde fik køberen heller ikke her nogen mobiltelefon.

Annonce

Tyveri af luksus-ur

Et tyveri af et Omega Seamaster luksus-ur til en værdi af omkring 21.000 kroner blev han også dømt for. Ved at foregive at ville købe uret fik han det overdraget af ejeren for at kigge nærmere på det, men i stedet for at aflevere det stak han af og flygtede fra stedet.

Også et indbrud i oktober 2018 i en villa i Kerteminde, hvor der blandt andet blev stjålet en husnøgle og et par hovedtelefoner, blev han dømt for, men det havde han også erkendt.

Det samme var tilfældet med et forsøg på indbrud i en ejendom i Ullerslev, men det måtte han opgive, fordi ejendommens beboer ankom til stedet.

Ud over de fem måneders ubetinget fængsel mente retten også, at han efter sin afsoning skal udvises af Danmark og ikke få lov til at rejse ind igen i seks år.

Den 20-årige valgte at tage betænkningstid med henblik på, om han vil anke dommen til landsretten. Det har han 14 dage til.Retten dømte den 20-årige skyldige i tre tilfælde af bedrageri.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce