Annonce
Nordfyn

Fællesspisning hver for sig skal give Jullerup-Melby et nyt fyr

Borgerforeningen i Jullerup-Melby kommer forsamlingshuset til undsætning, der lige nu står uden et fyr i de kolde vintermåneder. Det er nemlig et vigtigt samlingspunkt for området, der ikke har andre steder at benytte, fortæller formanden for borgerforeningen, Christian Højrup Larsen. Foto: Thomas Gregersen
Fyret i Jullerup-Melbys forsamlingshus er gået i stykker. Derfor samler de lokale nu penge ind til et nyt gennem deres alternative og corona-venlige koncept.

Jullerup/Melby: Forsamlingshuset i Jullerup-Melby har ikke fået den ideelle begyndelse på året. Det gamle fyr er nemlig gået i stykker, og i de kolde vintermåneder kan huset derfor ikke bruges.

Oprindeligt var det meningen, borgerforeningen skulle afholde den årlige brugsfest i slutningen af januar, men corona hærger stadigvæk, og borgerforeningen er nu kommet op med et alternativt arrangement, hvor overskuddet går til et nyt fyr.

- Vi kunne alligevel ikke afholde brugsfesten. Der var ikke langt fra tanke til handling, og så lader vi bare overskuddet gå til forsamlingshuset, fortæller Christian Højrup Rasmussen, der er formand for borgerforeningen.

Annonce

Det nye fyr koster omkring af 50.000 kroner. Forsamlingshuset søger derfor også kommunale midler til at finansiere halvdelen.

Vi kunne alligevel ikke afholde brugsfesten. Der var ikke langt fra tanke til handling, og så lader vi bare overskuddet gå til forsamlingshuset.

Christian Højrup Rasmussen, formand for Jullerup-Melbys borgerforening

Fællesspisning hver for sig

Det lyder paradoksalt, men det er det ikke. Man bestiller nemlig en platte fra den lokale delikatesse, som man henter i forsamlingshuset. Alle spiser det samme på den samme aften, men hver for sig. Overskuddet går til et nyt fyr. Konceptet blev afprøvet forrige år med stor succes. 

Sundt fællesskab

- Under normale omstændigheder har vi haft 20-25 arrangementer om året. Det er jo hårdt udfordret nu, siger Christian Højrup Rasmussen, men påpeger, at stopper corona-pandemien ikke stopper dem. Fællesspisning hver for sig var nemlig også et hit sidste gang, der var lukket ned.

I følge formanden for borgerforeningen, Christian Højrup Rasmussen, spiller forsamlingshuset en vigtig rolle i fællesskabet. Han påpeger, at eftersom de ikke har nogle idrætsforeninger eller en brugs, har forsamlingshuset været det eneste samlingssted.

I byerne Jullerup og Melby bor der tilsammen i omegnen af 230 mennesker. Christian Højrup Rasmussen fortæller, at sammenholdet er bundet sammen af nysgerrigheden til hinanden.

- Det er så velfungerende uden at være anmassende, og så har man en god føling med hinanden, ren upåagtet af corona, siger han.


Annonce
Odense For abonnenter

Mystisk politiaktion på nedlagt gartneri: Nu løfter norsk politi sløret for, hvad sagen handler om

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

En stribe spisesteder sætter priserne op: Maden hos kendt grillcafé er allerede blevet dyrere

Nordfyn For abonnenter

Udlejer til skimmelsvamp-lejlighed får håndsrækning: - Det er et meget lille plaster på såret

Fyn

Efter ophør af restriktioner løfter FOA-Odense pegefingeren: - Vi har fortsat et ansvar for vores ældre og plejepersonale

Assens

Indsats mod social dumping på Vestfyn: Skattestyrelsen besøgte seks virksomheder - fem får besøg igen

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Odense

Større trafikuheld: Flere biler stødt sammen i et af Odenses travleste kryds - mand er set flygte fra stedet

Erhverv For abonnenter

Den ene er oprindeligt opfundet på Lindø, den anden i Skibshuskvarteret - nu mødes de i Give

Hos Flemming koster en seng op til 650.000 kroner: - Hvorfor købe en Ferrari, du alligevel kun kører i to gange om året?

Faaborg-Midtfyn

Fra Kværndrup mod Ringe: Tre galloway-køer løs på Svendborgmotorvejen

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Erhverv

Odenses to robotkæmper vokser voldsomt: Universal Robots solgte for over to milliarder sidste år

Middelfart For abonnenter

Et spørgsmål om 10 centimeter - Morten og børnene har nu fået politikernes endelige nej til brandsikre vinduer: - Helt grotesk

OB

Det bliver en gyser om stopper-pladserne på OB's ligahold: Robin Østrøm er tilbage på sin ønskeposition efter eventyret som back

Annonce