Annonce
Middelfart

Fællesspisning er en stor succes: Nu er håndboldhold for de mindste nomineret til idrætspris

Flere af de mindste stikker i frydefulde hyl, da træner Sisse Frankfurth sætter gang i en stafet, hvor børnene skal dyste mod deres forældre om at fange håndbolden af skum først. Her har Viola Gitz på tre år fanget den før sin mor. Foto: Peter Leth-Larsen

BBM-holdet i Nørre Aaby-Båring Håndbold er nomineret til Danskernes Idrætspris for et koncept, der byder på både sammenhold, fællesspisning og håndboldtræning for de to- til otteårige.

Nørre Aaby: - Så blev det endelig tirsdag igen, indleder Sisse Frankfurth. Hun er håndboldtræner for et ganske særligt hold, som mødes i Vestfynshallerne hver tirsdag eftermiddag klokken 16.30.

Holdet, som hører under Nørre Aaby-Båring Håndbold, er særligt af flere årsager. Til dels fordi det er håndboldtræning for børn helt ned til to-års-alderen, men også fordi holdet er præget af fællesskab og sammenhold på tværs af alder. Og nu er holdet også nomineret til Danskernes Idrætspris, som hylder de bedste idrætsinitiativer i Danmark.

I den store hal ved siden af Sisse Frankfurth står borgmester Johannes Lundsfryd (S), og da han byder velkommen og opfordrer børn og forældre til at gå hjem og stemme på sig selv, rejser en dreng sig fra gulvet og går hen og slår armene om borgmesterens ben i et stort knus. På BBM-holdet (bold, bevægelse og motorik, red.) er der plads til alle - også borgmestre.

Annonce

- Det er ugens højdepunkt. Det er så skønt, at vi kan tage afsted hele familien, og der ikke er en af os, der skal blive hjemme og gøre klar til aftensmaden.

Birgitte Sørensen, mor til Max på fire år og Tim på snart syv år.

Danskernes Idrætspris

Danskernes Idrætspris gives til et projekt, en aktivitet eller et initiativ, der inspirerer til at styrke og udvikle foreningsidrætten i Danmark.Der kåres hvert år en vinder, og i år sker det i Boxen i Herning den 5. januar 2019. Vinderen modtager 100.000 kroner, som skal bruges til at styrke initiativet yderligere.

Processen er nu så langt, at der er udvalgt tre fynske initiativer, hvoraf ét af dem går videre til finalen i Herning.

Man kan stemme på sin favorit indtil fredag den 16. november klokken 9.

Prisen uddeles i samarbejde DR P4-distrikterne i hele landet.

Kilde: danskernesidrætspris.dk

Holdet, som til daglig går under navnet BBM (Bold, Bevægelse og Motorik), er nomineret til Danskernes Idrætspris, hvor vinderen får tildelt 100.000 kroner.Foto: Peter Leth-Larsen

Fællesskab og fællesspisning

Mens ståtrold, håndbold med balloner i alverdens farver og stafetløb fylder hallen, har Maja Tast et øjeblik til at fortælle, hvorfor hun egentlig har nomineret holdet til Danskernes Idrætspris.

- Det er fællesskabet, det handler om, fortæller hun.

- Det er noget andet, fordi vi forældre ikke bare afleverer børnene omklædte og henter dem igen efter træning. Vi deltager og er sociale med hinanden - både til træningen og til fællesspisningen bagefter. Det er det, der er så særligt ved konceptet, siger Maja Tast, som tager familien med fra Middelfart for at være med til træning og fællesspisning hver tirsdag.

En af dem, som ofte også bliver hængende til den efterfølgende fællesspisning er Birgitte Sørensen. Mens hun deltager i sønnen Max' håndboldleg på holdet for de mindste, tonser Max' storebror Tim rundt i en af de andre haller.

- Det er ugens højdepunkt. Det er så skønt, at vi kan tage af sted hele familien, og der ikke er en af os, der skal blive hjemme og gøre klar til aftensmaden, siger hun.

Denne tirsdag har 85 meldt sig til den efterfølgende fællesspisning, og der er boller i karry på menuen.

Hele træningen handler ikke om håndbold. Der bliver også plads til leg på redskaber og sjov med balloner. Her forsøger Max Sørensen på fire år at puffe til ballonen, så den aldrig rammer halgulvet. Foto: Peter Leth-Larsen
Selvom regler til håndbold ikke helt er på plads, øver de mindste sig i gode afleveringer med en bold af skum. Foto: Peter Leth-Larsen
Ingen rigtig opvarmning uden en omgang ståtrold. Foto: Peter Leth-Larsen
Borgmester Johannes Lundsfryd (S) var i dagens anledning gæstetræner, og han stod blandt andet for at sætte gang i en god omgang gammeldags ståtrold. Foto: Peter Leth-Larsen
Håndboldtræningen for de mindste handler ikke kun om bolde, der er også plads til leg på redskaber. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce