Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fællessang i Helios er et hit

Borgmester Hans Stavnsager glæder sig til at synge sin yndlingssang sammen med faaborgenserne lørdag 13. april i Helios. Arkivfoto
Der er så godt som udsolgt, når Helios i Faaborg sammen med P4 Fyn arrangerer fællessang lørdag 13. april.

Faaborg: Der er så stor interesse for at deltage i arrangementet med fællessang i Helios lørdag 13. april kl. 14.30, at der kan meldes så godt som udsolgt.

- Vi er meget glade for den store opbakning, og vi håber, det bliver en god eftermiddag, når studievært Ruth Kabel fra P4 Fyn dukker op for at få faaborgenserne til at synge med på borgmester Hans Stavnsagers yndlingssang og mange flere, siger Erland Christensen fra Helios' pr-gruppe.

Borgmesteren glæder sig til at komme, men han vil ikke røbe hvilken sang, han tager med - blot at den står ham nær.

- Jeg er ikke den bedste sanger, men jeg kan godt lide at synge. Jeg er opvokset i friskoletraditionen med morgensang hver dag, og jeg har arbejdet i folkeoplysningsverdenen i mange år, hvor sang også fylder meget, siger Hans Stavnsager.

En af de første ting, han indførte, da han satte sig i borgmesterstolen, var i øvrigt at starte hvert kommunalbestyrelsesmøde med en sang.

- Som faaborgenser gennem mange år er det herligt at se den udvikling, der er sket i Helios. Det er dejligt, at huset bruges til mange forskellige ting, og jeg har stor respekt for det frivillige arbejde, der lægges i driften af huset, siger han.

Annonce

Husk at melde afbud

Helios kunne også melde fuldt hus til børnenes MGP i marts, men der var alligevel 60 tomme stole, da festen begyndte, og det var ærgerligt for de mange, der ikke fik billet. Det hænger muligvis sammen med, at arrangementet var gratis, lyder det fra pr-gruppen.

Fællessangen er også gratis, og Erland Christensen opfordrer derfor til, at man melder afbud, hvis man bliver forhindret i at komme.

- Vi skriver folk på venteliste, så vi vil meget gerne høre fra dem, der alligevel ikke kan komme, siger Erland Christensen, der både tager imod tilmeldinger til ventelisten og eventuelle afbud på syngmedp4@gmail.com.

- Vi glæder os til at åbne dørene for P4 Fyn og de mange sangglade faaborgensere. De er velkomne til at tage deres højskolesangbog men, men har man ingen, skal man ikke fortvivle. Sangene serveres på det store lærred, fortæller Erland Christensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce