Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fællessang i Helios er et hit

Borgmester Hans Stavnsager glæder sig til at synge sin yndlingssang sammen med faaborgenserne lørdag 13. april i Helios. Arkivfoto
Der er så godt som udsolgt, når Helios i Faaborg sammen med P4 Fyn arrangerer fællessang lørdag 13. april.

Faaborg: Der er så stor interesse for at deltage i arrangementet med fællessang i Helios lørdag 13. april kl. 14.30, at der kan meldes så godt som udsolgt.

- Vi er meget glade for den store opbakning, og vi håber, det bliver en god eftermiddag, når studievært Ruth Kabel fra P4 Fyn dukker op for at få faaborgenserne til at synge med på borgmester Hans Stavnsagers yndlingssang og mange flere, siger Erland Christensen fra Helios' pr-gruppe.

Borgmesteren glæder sig til at komme, men han vil ikke røbe hvilken sang, han tager med - blot at den står ham nær.

- Jeg er ikke den bedste sanger, men jeg kan godt lide at synge. Jeg er opvokset i friskoletraditionen med morgensang hver dag, og jeg har arbejdet i folkeoplysningsverdenen i mange år, hvor sang også fylder meget, siger Hans Stavnsager.

En af de første ting, han indførte, da han satte sig i borgmesterstolen, var i øvrigt at starte hvert kommunalbestyrelsesmøde med en sang.

- Som faaborgenser gennem mange år er det herligt at se den udvikling, der er sket i Helios. Det er dejligt, at huset bruges til mange forskellige ting, og jeg har stor respekt for det frivillige arbejde, der lægges i driften af huset, siger han.

Annonce

Husk at melde afbud

Helios kunne også melde fuldt hus til børnenes MGP i marts, men der var alligevel 60 tomme stole, da festen begyndte, og det var ærgerligt for de mange, der ikke fik billet. Det hænger muligvis sammen med, at arrangementet var gratis, lyder det fra pr-gruppen.

Fællessangen er også gratis, og Erland Christensen opfordrer derfor til, at man melder afbud, hvis man bliver forhindret i at komme.

- Vi skriver folk på venteliste, så vi vil meget gerne høre fra dem, der alligevel ikke kan komme, siger Erland Christensen, der både tager imod tilmeldinger til ventelisten og eventuelle afbud på syngmedp4@gmail.com.

- Vi glæder os til at åbne dørene for P4 Fyn og de mange sangglade faaborgensere. De er velkomne til at tage deres højskolesangbog men, men har man ingen, skal man ikke fortvivle. Sangene serveres på det store lærred, fortæller Erland Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce