Annonce
Kultur

Fældede en tåre af glæde: Endelig åbnede porten til Høgh og Falchens festival på godset i Kerteminde

Der var masser af smil, da Lars Høgh og Michael Falch hørte Mathilde Falchs lydprøve kort inden NU Festival blev sparket i gang. Foto: Simon Staun
Fredag eftermiddag klokken 14 blev portene åbnet til NU Festival på Lundsgaard Gods, som Lars Høgh, Michael Falch og Hans Thomsen har brugt halvandet år på at realisere.

Koncert: Efter halvandet års ventetid og forarbejde er det endelig blevet NU. Michael Falch, Lars Høgh og Hans Thomsen er trekløveret, der fik idéen til en sangskriverfestival på Lundsgaard Gods ved Kerteminde, og forventningens glæde er tydelig hos arrangørtrioen, inden publikum lukkes ind på gårdspladsen.

- Jeg tror, at både Michael og jeg har prøvet at se frem til store koncerter eller vigtige kampe så mange gange, at vi ikke har voldsom kriller i maven af nervøsitet. Det er faktisk mere en følelse af glæde og lethed, fordi projektet stadig føles som en leg. Det har været pissesjovt, og det bliver det også endelig at afvikle den første festival, siger Lars Høgh.

Jeg har vel optrådt på et sted mellem 100 og 200 danske festivaler i min karriere, og jeg er aldrig blevet så rørt, som da jeg ankom i dag. Jeg gik ind på gårdspladsen, mens Sebastian var i gang med lydprøve og mødte Hans og Lars. Jeg fældede en tåre af glæde. Ja faktisk flæbede jeg. Drømmen var endelig blevet til virkelighed

Michael Falch

Michael Falch må erkende, at han blev ret berørt, da han ankom til Lundsgaard Gods og trådte ind på festivalpladsen.

Annonce

- Jeg har vel optrådt på et sted mellem 100 og 200 danske festivaler i min karriere, og jeg er aldrig blevet så rørt, som da jeg ankom i dag. Jeg gik ind på gårdspladsen, mens Sebastian var i gang med lydprøve og mødte Hans og Lars. Jeg fældede en tåre af glæde. Ja faktisk flæbede jeg. Drømmen var endelig blevet til virkelighed, siger Michael Falch.

Mange venner på festivalen

Lars Høgh, der blev hyldet med bannere i Parken til Danmarks landskamp mod Israel, ved godt, at manges øjne er rettet mod ham. Men han understreger, at han "bare" er en af mange, der lider af bugspytkirtelkræft.

Hans Thomsen, Michael Falch og Lars Høgh har arbejdet med at etablere NU Festival i halvandet år. Foto: Simon Staun

- Det kan godt være, jeg har været katalysator i forhold til, at overskuddet går til forskning i bugspytkirtelkræft. Men det handler slet ikke om mig. Der er omkring 1000 om året, der rammes af den kræfttype, som ikke får særlig megen opmærksomhed, fordi den er lidt usexet og primært rammer mænd på min alder, siger Lars Høgh.

Under festivalen har han ikke så mange roller som Michael Falch og Hans Thomsen.

- Jeg skal bare være vært, og jeg har helt utrolig mange venner, der kommer på festivalen, som jeg glæder mig til at se. Min dagsform afgør, hvor meget jeg orker, så jeg tager en time ad gangen, siger Lars Høgh, der i åbningstalen understreger, at han til trods for sin sygdom altid har været god til at leve i NU'et.

Han er forberedt på, at mange gerne vil ønske ham god bedring og vide, hvordan det står til, og derfor er han lidt en fri fugl på holdkortet.

- Jeg kan slappe af på min datter Josefines værelse, hvis jeg har brug for en pause. Men jeg er også nødt til at være på. Det er vores festival, og et arrangement af denne kaliber skulle gerne efterlade et aftryk.

Annonce

Vær til stede i nuet

De tre arrangører håber, at publikum er med på at gribe nuet og være til stede i det i stedet for at være konstant på mobilen.

- Musikken er et af de bedste redskaber til at glemme alt omkring os. Jeg har selv oplevet, hvor meget musik har betydet for mig under mit sygdomsforløb. Musikken har mindet mig om, at jeg skal gribe de mange gode oplevelser, som ligger og venter på at blive samlet op. Hvis ikke, jeg samler dem op nu, får jeg måske aldrig muligheden igen, siger Lars Høgh.

Der kommer helt sikkert en NU Festival i 2022, lover Michael Falch, Lars Høgh og Hans Thomsen. Foto: Simon Staun

Hans Thomsen og Michael Falch nikker.

- Man må aldrig tage livet for givet og tro, at det bare er til vores rådighed. Jeg har selv fået en lektion i, at man skal passe på livet. Man er nødt til at skærpe bevidstheden om nuet. Og i den sammenhæng er musik unik. Den kan noget, hverken billedkunsten, film eller andre kunstformer ikke kan. Den taler med stemme, der taler direkte til os. Det siger jeg ikke kun, fordi jeg musiker, siger Michael Falch og ler.

Han rejser sig op og åbner vinduet ud til gårdspladsen. Hans datter Mathilde er netop gået i gang med at lave lydprøve.

- Der er så mange dygtige sangskrivere på programmet. Jeg glæder mig helt vildt til Sebastian senere i aften. Som Michael engang sagde, er han lyden af vores indre lejrbål, siger Hans Thomsen.

Et halvt minut senere kommer Sebastian ind i lokalet og hilser. Det virker næsten planlagt.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nabo raser mod støjterror: Unge holder nattefester og raserer skolegård

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Kerteminde

Højtbelagt smørrebrød og en lille én: Efter to års fravær spreder 'vennerne' igen glæde på plejehjem

Kerteminde

Alle reolerne er fyldt hos populær genbrugsbutik: Folk står på venteliste for at få lov at sælge deres ting

Odense For abonnenter

Aflyttede bil under narko-efterforskning: Specialenhed hørte mistænkts kæreste læse sms om anden forbrydelse højt

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Nyborg

Debat: Ingen skal tvinges til at blive i eget hjem

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Blomsterværkstedet Tine P kalder det forhastet at melde sig ud af Interflora - Vi vil hellere gå dialogens vej

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Odense

Nu er valgkampen for alvor i gang: Borgmester får hjælp af forsvarsminister til at hænge de første valgplakater op

Annonce