Annonce
Kerteminde

Får to mio. kr. i erstatning for ødelagt bro: Den nye bro skal være 43 centimeter højere

Gangbroen over Munkebovej blev beskadiget i november, da en lastbilchauffør kørte ind i den. Arkivfoto
En ny højere gangbro over Munkebovej koster 3,2 million kroner. Forsikringsselskabet Tryg betaler de to millioner kroner, efter en lastbilchauffør kørte ind i broen sidste november.
Annonce

Munkebo: Forsikringsselskabet Tryg vil betale to millioner kroner i erstatning for den skade, en lastbilchauffør forvoldte, da han sidste år kørte ind i gangbroen over Munkebovej.

Med de ekstra penge på kontoen har økonomiudvalget besluttet at fremrykke en længe ønsket forhøjelse af broen fra 2020 til i år.

- Det ville jo være fuldstændig galimatias at bruge forsikringssummen på at reparere broen for så at bygge den om om et år. Så ville det jo bare koste endnu mere, siger borgmester Kasper Olesen.

Ønsket om at få en højere gangbro over Munkebovej har stået på politikernes ønskeliste i mange år. En del lastbiler er nemlig så høje, at de ikke kan køre under broen, men i stedet er nødt til at tage en omvej ad Fjordvej.

Annonce

Ny bro koster 3,1 millioner kroner

Sidste år i november var der en lastbilchauffør, der glemte at tage omvejen ad Fjordvej, og han kørte direkte ind i gangbroen, der blev så beskadiget, at Tryg nu vil betale to millioner kroner i erstatning.

- Det er jo lidt held i uheld, at der er nogen, der kører på derude, siger Kasper Olesen med et smil.

Politikerne havde nemlig afsat 1,5 millioner kroner til en forhøjelse af broen til næste år. Men de forventer nu kun at skulle bruge 1,1, million kroner ekstra, når penge fra forsikringsselskabet er regnet med.

- Kan man så sige, at I sparer 400.000 kroner ved, at en lastbilchauffør kørte ind i broen?

- Nej, for vi vidste ikke 100 procent, om 1,5 million kroner ville række, da vi vedtog det i budgetforhandlingerne sidste efterår, forklarer Kasper Olesen.

Frihøjden under gangbroen er i dag på 4,2 meter. Med den nye højere bro vil frihøjden blive hævet til 4,63 centimeter.

Byggeriet af den nye bro skal endelig godkendes på byrådsmødet i næste uge. Hvis broen - som forventet - bliver godkendt, kan arbejdet gå i gang omkring sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce