Annonce
Odense

Får 1,3 mio. med: To chefer fyret efter lovbrud i Odense Kommune

To chefer er afskediget og en tredje har fået en advarsel efter gentagne lovbrud i Odense Kommune.

Som konsekvens af lovovertrædelser i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense fratræder to chefer og en tredje får en advarsel.

De systematiske og planlagte lovbrud i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune resulterer i en omfattende udskiftning blandt topembedsmændene.

Først blev direktør Peter Pietras bedt om at gå på grund af tillidsbrud, og nu er to chefer netop blevet fyret, mens en tredje har fået en advarsel.

- Det står klart, at de har medvirket i den praksis, hvor der er sket systematiske og planlagte lovbrud, forklarer konstitueret direktør Poul Anthoniussen om de tre chefer:

- Jeg kan ikke udtale mig om de nærmere omstændigheder, når det er en personalesag. Men vi kan ikke acceptere lovbrud, og derfor har redegørelsen fået så alvorlige konsekvenser.

Det var en ekstern redegørelse, der i midten af september dokumenterede, at der på området for udsatte børn er sket planlagte og systematiske lovbrud.

På grund af millionmangel ville forvaltningen tage den forebyggende hjælp fra op mod 180 udsatte børn og familier, men det skulle ske i en sådan fart, at de lovpligtige børnesamtaler og partshøringer ikke kunne nås.

Det erkendte embedsfolk i et bilag til en dagsorden, men fortsatte altså fremgangsmåden.

Annonce

Aftrædelser koster millioner

Hverken direktør, rådmand eller udvalgspolitikere kan kritiseres eller gøres ansvarlige for lovovertrædelserne, konkluderede redegørelsen, der samtidig anbefalede at sætte et såkaldt høringsforløb i gang for at fastslå, hvorvidt ledende medarbejdere "havde tilsidesat deres tjenestelige pligter".

Tre chefer blev derefter sendt hjem fritaget for tjeneste, og nu er høringen altså nået en ende: Den øverste chef i Familie- og Velfærdsafdelingen Stig Thomasen er fyret - organisatorisk har han placeret sig lige under direktøren - desuden er afdelingschef Kenneth Røn Christiansen væk, og en anden afdelingschef har fået en advarsel.

De to fyrede chefer får i alt 1,3 millioner kroner med sig i forbindelse med fratrædelsen - og de penge skal lægges oven i de 4,5 millioner kroner, direktør Peter Pietras fik.

- Jeg har kun forståelse for det synspunkt, at det er mange penge, siger Poul Anthoniussen.

- Og hvor ville jeg hellere have brugt pengene på børn og unges udvikling og trivsel. Men vi må respektere de aftaler, der er mellem arbejdsmarkedets parter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce