Annonce
Nordfyn

Fåmælt kommentar fra Fyns Politi

Fyns Politi beklager, at indbruddet hos RC Kongen i Søndersø ikke er blevet håndteret, som den skulle. Arkivfoto
Den manglende efterforskning af indbruddet for et år siden hos RC Kongen i Søndersø bliver yderst sparsomt kommenteret af Fyns Politi.

Nordfyn: Der er ikke mange kommentarer at hente fra ledelsen i Fyns Politi til den manglende efterforskning af indbruddet hos RC Kongen i Søndersø.

Det fandt sted for et år siden, og selv efter de seneste dages massive omtale på TV 2 af sagen med kommentarer fra landets justitsminister er det blot få ord, der kommer fra politigården i Odense.

Her bekræfter ledelsen, at efterforskningen "i den pågældende sag om tyveri af seks droner fra et lager blev standset ved en fejl", skriver man i en skriftlig udtalelse til avisen.

Det beklager Fyns Politi, og kommer yderligere med følgende kommentar:

"Den 19. november 2018 klagede forurettede over beslutningen. Den 22. november 2018 fik forurettede medhold i sin klage, hvorefter sagen er blevet genoptaget.".

Avisen ville blandt andet gerne have spurgt, hvorfor der stadig ikke er sket noget i sagen, siden den blev genoptaget for præcis seks måneder siden, men det har Fyns Politi ikke ønsket at svare på.

Svaret er kun, at sagen ikke er henlagt, men efterforskes stadig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce