Annonce
Odense

Få tilskadekomne på el-løbehjul havde hjelm på

Hos udlejningsselskabet Tier anbefaler man brug af hjelm, når man lejer et el-løbehjul. Det er dog svært at håndhæve, når det ikke er et lovkrav, siger operations manager Mads Pedersen.
Annonce

Der er en rigtig god idé at tage en hjelm på hovedet, hvis man gerne vil køre på et el-løbehjul.

Ud af de 40 skader på el-løbehjul, som Ulykkes Analyse Gruppen på OUH har registreret siden juli, er det kun tre af de tilskadekomne brugere, der har brugt hjelm. Og i 26 tilfælde var skaderne på hoved, ansigt eller tænder.

Ifølge operations manager hos Tier, Mads Pedersen, er det selskabets klare anbefaling til brugerne, at de bruger hjelm. Men i og med at det ikke er et lovkrav, er det i sidste ende op til brugernes selv, om de vil beskytte sig på den måde.

- Vi anbefaler alle vores brugere at overholde hastighedsbegrænsninger, køre og parkere ansvarligt, samt anvende hjelme, men siden det ikke er ulovligt at køre uden hjelm, er det svært at håndhæve, ligesom med cykler, siger Mads Pedersen, der peger på, at der er en række forhold, der bør overvejes, før man tager stilling til, om hjelm skal være obligatorisk.

- Det er noget, der kræver input fra brugere, private ejere, operatører og politikere. Det er også vigtigt at sikre en klar form for håndhævelse, før der implementeres en lov om obligatorisk brug af hjelme. Se på situationen med cykler. Her burde vi nok alle bære en hjelm, når vi cykler, men i Danmark er vi ikke gået så langt som at gøre det lovpligtigt, siger han.

Mads Pedersen understreger dog, at Tier tager sikkerheden meget alvorligt og peger på, at Tier blandt andet forsøger at øge sikkerhed med beskeder til brugernes mobiltelefoner.

- Sikkerhed er altid vores største prioritet, og vores udgangspunkt er altid, at én ulykke er én ulykke for meget. Når alt kommer til alt, så er det vigtigt at uddelegere god information om, hvordan man kører sikkert, samt videregive det til så mange mennesker som muligt. Det kan gøre en stor forskel. For eksempel udsender vi beskeder i vores app om sikker kørsel under diverse forhold, og vi har valgt at lukke for vores service efter klokken 20 nytårsaften, hvor risikoen for at køre over den lovlige alkoholgrænse kan være større, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra det andet udlejningsselskab Voi.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce