Annonce
Odense

Få styr på corona-pakkerne: Nu får små og mellemstore virksomheder ekstra hjælp i Odense

Partierne i Folketinget har vedtaget den ene hjælpepakke efter den anden. Men hvad er op og ned på de enkelte pakker. Det skal en udvidet service nu hjælpe odenseanske virksomheder med at finde ud af. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Små og mellemstore virksomheder i Odense kan nu få ekstra hjælp og vejledning til de mange hjælpepakker.

De små og mellemstore virksomheder har det svært lige nu på grund af corona-krisen. Men nu kan der være en form for hjælp på vej til dem, når det handler om at finde rundt i de mange hjælpepakker, der er vedtaget i Folketinget de seneste uger. Odense Kommune har sammen med en række private aktører nu oprustet, så man kan tilbyde ekstra hjælp i form af vejledning.

- Vi har fra krisens første dag sagt, at vi vil gøre alt, vi overhovedet kan for at holde hånden under vores lokale virksomheder og deres medarbejdere. Nu ruster Erhvervshus Fyn op, så ni mand sidder klar ved telefonerne til at støtte og rådgive virksomhederne, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) står også bag initiativet:

- Vi har brug for, at de kommer igennem denne tid på den bedst tænkelige måde, så de hurtigt er oppe i omdrejninger igen. Der er mange nyheder og ordninger at forholde sig til, og der er brug for hjælp, så alle finder den rette vej frem. Desuden skal vi gøre alt, hvad vi kan for at holde gang i hjulene med god og effektiv sagsbehandling og fleksibilitet, siger Jane Jegind.

Dermed kommer de to partier Konservative i forkøbet, der på det et møde i økonomiudvalget i næste uge ville have foreslået en lignende ordning.

- Er man en lille håndværksmester med få ansatte, så har man slet ikke mulighed for at gennemskue alle de pakker, der er kommet, siger Søren Windell (K).

Annonce

Her kan er der hjælp at hente

Har man brug for hjælp, kan man blandt andet få den her:

Få overblikket over hjælpepakkerne på odense.dk/erhverv/erhvervskontakten/corona-og-din-virksomhed eller på virksomhedsguiden.dk.

Hos Erhvervskontakten hjælper man virksomheder med at finde rundt i det offentlige system.

Odense Iværksætterservice er klar til at vejlede iværksættere i opstartsfasen, nyopstartede virksomheder, virksomheder med op til 5 års erfaring og socialøkonomiske virksomheder, som oplever driftsmæssige udfordringer som følge af nedlukningen lige nu.

Virksomhed og Arbejdskraft er stedet, hvor man rekruttere ekstra arbejdskraft, eller hvis man har spørgsmål om, hvordan virksomhedspraktikker og løntilskud bliver påvirket i denne periode.

Fynsk Erhverv har oprettet et ”Corona Advisory Board”, som virksomhederne har mulighed for at stille spørgsmål til.

Skattestyrelsen har oprettet en hotline, hvor virksomheder kan få svar på deres spørgsmål om hjælpepakkerne på tlf. 72 22 12 39 alle hverdage kl. 9-18

Tager fat i virksomhederne

By- og kulturforvaltningen har screenet virksomhedssager i Byggesagsafdelingen, og her er man nu begyndt at kontakte virksomheder, der kan have fordel af en fremrykket sagsbehandling. På iværksætterområdet er Odense Iværksætterservice (OI) i gang med at kontakte virksomheder, der har modtaget vejledning indenfor de seneste to-tre år for at høre, om de har brug for hjælp. Desuden er der sendt et nyhedsbrev ud til 2900 modtagere med en opfordring til at tage fat i OI, hvis man har behov for hjælp. Der vil derudover blive kigget på, om der er behov for særlige indsatser, når situationen bliver normal igen, så både iværksættere og virksomheder kommer hurtigt tilbage på sporet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce