x
Annonce
Odense

Få styr på corona-pakkerne: Nu får små og mellemstore virksomheder ekstra hjælp i Odense

Partierne i Folketinget har vedtaget den ene hjælpepakke efter den anden. Men hvad er op og ned på de enkelte pakker. Det skal en udvidet service nu hjælpe odenseanske virksomheder med at finde ud af. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Små og mellemstore virksomheder i Odense kan nu få ekstra hjælp og vejledning til de mange hjælpepakker.

De små og mellemstore virksomheder har det svært lige nu på grund af corona-krisen. Men nu kan der være en form for hjælp på vej til dem, når det handler om at finde rundt i de mange hjælpepakker, der er vedtaget i Folketinget de seneste uger. Odense Kommune har sammen med en række private aktører nu oprustet, så man kan tilbyde ekstra hjælp i form af vejledning.

- Vi har fra krisens første dag sagt, at vi vil gøre alt, vi overhovedet kan for at holde hånden under vores lokale virksomheder og deres medarbejdere. Nu ruster Erhvervshus Fyn op, så ni mand sidder klar ved telefonerne til at støtte og rådgive virksomhederne, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) står også bag initiativet:

- Vi har brug for, at de kommer igennem denne tid på den bedst tænkelige måde, så de hurtigt er oppe i omdrejninger igen. Der er mange nyheder og ordninger at forholde sig til, og der er brug for hjælp, så alle finder den rette vej frem. Desuden skal vi gøre alt, hvad vi kan for at holde gang i hjulene med god og effektiv sagsbehandling og fleksibilitet, siger Jane Jegind.

Dermed kommer de to partier Konservative i forkøbet, der på det et møde i økonomiudvalget i næste uge ville have foreslået en lignende ordning.

- Er man en lille håndværksmester med få ansatte, så har man slet ikke mulighed for at gennemskue alle de pakker, der er kommet, siger Søren Windell (K).

Annonce

Her kan er der hjælp at hente

Har man brug for hjælp, kan man blandt andet få den her:

Få overblikket over hjælpepakkerne på odense.dk/erhverv/erhvervskontakten/corona-og-din-virksomhed eller på virksomhedsguiden.dk.

Hos Erhvervskontakten hjælper man virksomheder med at finde rundt i det offentlige system.

Odense Iværksætterservice er klar til at vejlede iværksættere i opstartsfasen, nyopstartede virksomheder, virksomheder med op til 5 års erfaring og socialøkonomiske virksomheder, som oplever driftsmæssige udfordringer som følge af nedlukningen lige nu.

Virksomhed og Arbejdskraft er stedet, hvor man rekruttere ekstra arbejdskraft, eller hvis man har spørgsmål om, hvordan virksomhedspraktikker og løntilskud bliver påvirket i denne periode.

Fynsk Erhverv har oprettet et ”Corona Advisory Board”, som virksomhederne har mulighed for at stille spørgsmål til.

Skattestyrelsen har oprettet en hotline, hvor virksomheder kan få svar på deres spørgsmål om hjælpepakkerne på tlf. 72 22 12 39 alle hverdage kl. 9-18

Tager fat i virksomhederne

By- og kulturforvaltningen har screenet virksomhedssager i Byggesagsafdelingen, og her er man nu begyndt at kontakte virksomheder, der kan have fordel af en fremrykket sagsbehandling. På iværksætterområdet er Odense Iværksætterservice (OI) i gang med at kontakte virksomheder, der har modtaget vejledning indenfor de seneste to-tre år for at høre, om de har brug for hjælp. Desuden er der sendt et nyhedsbrev ud til 2900 modtagere med en opfordring til at tage fat i OI, hvis man har behov for hjælp. Der vil derudover blive kigget på, om der er behov for særlige indsatser, når situationen bliver normal igen, så både iværksættere og virksomheder kommer hurtigt tilbage på sporet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce