Annonce
Middelfart

Få storm-overblikket over Fyn og Trekantområdet: Masser af væltede træer og karnap tæt på at rive sig løs

Sådan så det søndag ud på havnen i Fredericia. Foto: Peter Friis Autzen.
Det gik voldsomt for sig i Trekantområdet, da det kraftige blæsevejr rasede søndag. Fyn slap mere fredeligt.
Annonce

Fyn/Trekantområdet: Vagthavende Klaus Junker fra entreprenørafdelingen i Middelfart Kommune har ladet styrken på omkring 25 mand blive hjemme i sofaen i forbindelse med blæsevejret, der har givet vindstød af storm- eller orkanstyrke i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Vejfolkene var ellers klar til at rykke ud med både rendegravere og motorsave.

- Det ser ganske fornuftigt ud. Vi har ingen lukkede veje eller alverden. Vi har været ude til ni småtræer, der var væltet, siger den vagthavende omkring 21-tiden søndag aften.

Klaus Junker har derfor passet vagten alene sammen med en skovfoged, der har runderet.

- Vi har rimelig styr på det, men derfor kan der godt være enkelte veje, som ingen har kørt på, som vi skal ud til i morgen tidlig (mandag morgen, red), konstaterer Klaus Junker.

Annonce

Karnap tæt på at rive sig løs

Trekantområdets Brandvæsen melder ved 21.30-tiden, at stormen er begyndt at løje af.

Operationschef Bo Gøgsig oplyser, at beredskabet har haft 151 henvendelser omkring stormskader frem til klokken 21.

Han uddyber, at der har været 82 væltede træer - fire af dem har været i Middelfart Kommune på Assensvej, Hylkedamvej (Gelsted), Strib Landevej (Strib) samt Kærsgårdvej (Brenderup).

Derudover har der i Trekantområdet været 13 112-opkald samt tre direkte brandalarmer, hvoraf to af dem har været i Middelfart Kommune.

Det har været en eftermiddag og aften udover det sædvanlige, fortæller operationschefen.

- Vi har haft rigtig travlt på vores vagtcentral. Det har generelt været mindre hændelser som væltede træer, der har fyldt meget, og tagplader og teglsten er blæst af, og det har vi sendt videre til følgeskadefirmaerne, fortæller Bo Gøgsig.

Han melder desuden om mere alvorlige skader i Trekantområdet såsom en karnap i en ejendom, der var ved at blive blæst af på 2. sal og flere tag, der var tæt på at rive sig løs.

- Men ingen personer er kommet til skade, siger operationschefen.

Annonce

Roligere på Fyn

Beredskab Fyn melder ved 22-tiden om en noget roligere aften, hvor man igennem politiet har fået oplyst, at der har været 19 hændelser på Fyn omkring det kraftige blæsevejr.

Det drejer sig blandt andet om den væltede trailer på Lillebæltsbroen, væltede træer, løse teglsten samt et stillads i Svendborg, der var ved at rive sig løs.

- Ingen er kommet til skade, og det har trods alt været rimelig roligt for os, lyder meldingen fra chefvagt René Bondo Hoffmann.

Det fynske beredskab kigger allerede fremad mod det varsel om forhøjet vandstand, der ventes at ramme i løbet af mandag aften.

Beredskab Fyn har søndag kørt sandsække og sand til adresser på Muslingevej og Skibhusvej i Odense for at være på forkant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce