Annonce
Livsstil

Få stor lyd på lille budget med nyt surround-sæt

Logitech Z607 er et pænt og diskret surround-sæt, der vil betyde bedre lyd for de fleste fladskærme og pc'ere. Der er en række muligheder for musik, bl.a. bluetooth og fm-radio, og til prisen får man meget lyd for pengene. Pr-foto

Logitech Z607 er navnet på et nyt surround-sæt fra Logitech, der er en for prisen stærk opgradering af tv- eller pc-lyden hjemme. I denne test er sættet koblet op på et tv, der både bruges til gaming, tv og film.

Logitech har en stribe højttaler-sæt på markedet allerede, ofte i et prisvenligt 2.1-setup, men har også tidligere gjort sig bemærket i reelle surround-setup - ikke mindst med Z906, der stadig er et godt køb. Z607 koster cirka det halve, 1099 kroner, og hvad får man så for det?

I kassen er fem sattelithøjttalere, en subwoofer, en fjernbetjening og alle de nødvendige kabler. Højttalerne praler af ekstra lange kabler, der kan nå overalt. De seks meter lange kabler gav dog undertegnede sved på panden og krævede nogle kompromiser, da baghøjttalerne skulle sættes til. De 2,2 meter lange kabler til fronthøjtalerne gav faktisk også udfordringer, så det kan anbefales at få målt rummet op på forhånd. Det er selvfølgelig muligt at forlænge kablerne, men det er et ærgerligt sted at spare for Logitech.

Z607 leverer 5.1 surround-sound, men kan også afspille musik via Bluetooth, sd-kort eller en usb-pen - og der er sågar en fm-modtager indbygget med dertilhørende antennekabel. Subwooferen er som ofte set før hjertet i sættet, og den er flot at se på med et lille LED-display. Fjernbetjeningen er minimalistisk og lille, men dækker alle behov. Selve højttalerne er diskrete og pæne i sort plastic.

Lyden er en klar opgradering af lyden i mange fladskærme og sågar mange 2.1-sæt på markedet, men når naturligvis ikke op på samme niveau som et ægte surround-setup med en rigtig forstærker og særskilte højttalere. Til prisen får man dog meget lyd for pengene. Musik lyder godt, tale er klar og tydelig, og der er en pæn detaljegrad. Lyden har tendens til at være en smule lys out-of-the-box, men der er heldigvis mulighed for at indstille lyden som ønsket.

Logitech har med Z607 gjort det muligt at opgradere tv- eller pc-lyden til ægte surround-sound på et meget begrænset budget. Design og brug af fjernbetjening er en positiv oplevelse, og eneste minus er højttalerledningerne, der er for korte, selvom de praler med at være det modsatte.

Pris og tilgængelighed: 1099 kroner, kan købes på nettet, direkte hos Logitech.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce