Annonce
Rejser

Få sommeren på krogen: Corona-camping presser forhandlerne og kørelærerne

Mange vil have en campingvogn, og mange vil have det rigtige stempel i kørekortet for at køre med den. Derfor er der travlt hos kørelærerne for tiden. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Campingvogne går som varmt brød - og kørelærerne bliver bestormet af folk, der vil undgå bøder.

Fredericia: 5000 kroner. Det er, hvad det koster ikke at have styr på kørekort-kategorier og campingvogn-vægt, når man skal ud i det smukke Danmark med et rullende hjem på krogen.

Corona har gjort camping populært. Og det har givet travlhed hos kørelærerne, fortæller Hans Andersen fra Driving Academy i Fredericia. Han er formand for de lokale kørelærere og hører om samme melding fra sine kolleger.

- Folk har jo indset, at de kan være nødt til at holde ferie i Danmark. Eller også har de simpelthen bare fået smag for det efter sidste sommer. De vil have styr på kørekortet, så de kan komme afsted med den rigtige campingvogn, siger Hans Andersen.

Annonce

Så netop mens kørelærerne i forvejen kæmper for at indhente efterslæbet fra nedlukningen, skal de i denne tid også klemme ekstra mange elever ind, som ønsker at få et BE-kørekort.

- Der er virkelig tryk på, siger Hans Andersen, der underviser i en Toyota Landcrusier, som er stor og stærk nok til at klare de store campingvogne.

Hvis en bil og campingvogn har en samlet totalvægt over 3500 kilo, skal føreren have BE-kørekort. Ifølge Hans Andersen kan en kørekortindehaver blive BE-godkendt efter fire teoritimer og seks kørelektioner. Så det behøver ikke at tage ret mange dage, men ventetiden kan hurtigt blive så lang, at campingsæsonen når at slutte, inden vognen kan sættes på krogen.

Forhandler sælger sine udstillingsvogne

Også hos en af Trekantområdets helt store forhandlere af campingvogne, KG Camping i Kolding, kan man mærke, at mange er ved at indstille sig på et ferieliv i Dannevang.

- Jeg kan love dig for, at vi kan mærke interessen. Det begynder faktisk at ligne sidste års paniksommer, siger sælger Herluf Nørskov.


Hvis man vil nå det i år, skal man ikke spilde tiden.

Hans Andersen, kørelærerformand


Kundepresset har gjort, at leverandørerne ikke kan følge med. Derfor har KG Camping solgt en del af sine udstillingsvogne.

- Lige nu har vi nok omkring 60 nye vogne udstillet mod normalt 110-120. Og vi er nede på cirka 30 brugte vogne mod normalt 60-70, siger han.

Ikke nok med, at selve vognene begynder at ligne en mangelvare: Det gør forteltene også. Mange telte kan først leveres til efteråret, og derfor er mange vogne blevet solgt uden fortelt.

Hans Andersen i en af sine mest eftertragtede skolevogne for tiden: En stor Toyota, der kan trække de store campingvogne, som kræver BE-kørekort. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce