Annonce
Danmark

Få overblikket: Sådan oplever lægerne arbejdspresset

Mere end 700 sygehusansatte læger har svaret på Lægeforeningens undersøgelse. Få overblikket over deres svar her.

1. Der er ikke ressourcer nok

Arbejdspresset på landets sygehuse går udover patienterne. Det mener størstedelen af lægerne i en ny undersøgelse fra Lægeforeningen. Arkivfoto: Scanpix

Til udsagnet "jeg oplever, at der er ressourcer nok til at give patienterne den bedst mulige behandling" svarede 19 procent af de sygehusansatte læger i undersøgelsen, at de var enten enige eller meget enige, mens 68 procent svarede, at de var uenige eller meget uenige. 12 procent var hverken enige eller uenige. En procent svarede "ved ikke".

2. Hektiske dage går ud over patienterne

I undersøgelsen svarede 78 procent, at de var enige eller meget enige i udsagnet "jeg oplever arbejdsdage, som er så hektiske/travle, at det påvirker kvaliteten af behandling og pleje", mens 12 procent var meget uenige eller uenige. 10 procent svarede enten "hverken enig eller uenig" eller "ved ikke".

3. Der er ikke læger nok

23 procent var enige eller meget enige i udsagnet "jeg oplever, at vi er læger nok til at varetage lægefaglige arbejdsopgaver på min afdeling". 65 procent var meget uenige eller uenige. 11 procent svarede "hverken enig eller uenig", og én procent svarede "ved ikke".

4. Der er sparet personale væk eller givet flere opgaver

Til udsagnet "jeg har oplevet, at der er inden for de seneste fem år er sparet personale væk eller tilført flere opgaver, så der nu er mere travlt" svarede 86 procent af de sygehusansatte læger "enig" eller "meget enig". Seks procent svarede "uenig" eller "meget uenig", mens ni procent svarede "ved ikke" eller "hverken enig eller uenig".

5. Der er ikke personale nok

16 procent var enige eller meget enige i "jeg oplever, at der er nok behandler-, pleje- og omsorgspersonale til, at vi kan give alle patienter en god og patientsikker behandling". 63 procent svarede, at de var meget uenige eller uenige. 20 procent svarede "ved ikke" eller "hverken uenig eller enig".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce