Annonce
Indland

Få overblikket i grafikken: Størstedelen af domme og bøder er til danske statsborgere

Langt størstedelen af de personer, der straffes for kriminalitet i Danmark er danske statsborgere. Udlændinge udgør dog knap en tredjedel af de dømte ved de fleste typer berigelseskriminalitet. Foto: Michael Bager

Hvor stor en del af de dømte kriminelle er danskere, og hvor stor en del udlændinge? Det får du overblikket over i grafikken her.

Man kan indimellem få den opfattelse, at store dele af kriminaliteten i Danmark begås af udlændinge. Men det er ikke tilfældet - i hvert fald ikke, hvis man ser på statistikken over de nationaliteter, som de danske domstole har straffet.

Her er der en klar overvægt af danske lovovertrædere, som står for 87 procent af alle dommene og bødeafgørelserne i perioden 2014 til 2017 samt det meste af 2018. I alt 3,9 millioner domme og bøder.

Den største andel af straffede udlændinge ses ved tyveri, indbrud og økonomisk kriminalitet, hvor omkring en tredjedel har udenlandsk pas.

Statistikken skelner ikke mellem, om der er tale om udlændinge med bopæl i Danmark eller ej. Det er heller ikke muligt at se, hvor stor en del af de dømte, der er efterkommere af indvandrere.

Tal fra Kriminalforsorgen viser ifølge Kristeligt Dagblad, at 56,5 procent af de indsatte i fængsler og arrester i 2017 var af dansk oprindelse, mens 43,5 procent enten var udlænding, indvandrere og efterkommere af indvandrere med udenlandsk baggrund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce