Annonce
Middelfart

Få overblik over konflikten om Kulgrunden: Bygherre vil ikke lade Nyhavn 2 blokere for byggeriet

Nyhavn 2 har nu anlagt en ny stævningssag mod Michael Nissen for at få rettens ord for udmatrikuleringen af havnearealer, p-plads og det kommende byggeri. Foto: Peter Leth-Larsen
- Vi er i dialog med tre entreprenører og går selv i gang med at fundere grunden, når byggetilladelsen er på plads, siger Michael Nissens talsmand, Jan Hinnerskov.
Annonce

Det har været et langt tilløb fuld af forhindringer, siden Michael Nissen i sin tid købte Kulgrunden. Men efter 17 år med forskellige forgæves projekter på jordstykket ud til Lillebælt er han nu tættere end nogensinde før på at få realiseret sin drøm om at bygge på Middelfarts vel nok mest omtalte tomme grund i nyere tid.

Og ifølge bygherre bliver det ikke konflikten med Nyhavn, der kommer til at stikke en sidste kæp i hjulet på opløbsstrækningen.

Nedenfor kan du få overblik over forløbet, fra Michael Nissen køber Kulgrunden i 2003 til nu.

2003: Nissen køber grunden

Daværende tømrermester Michael Nissen købte A.C. Hansen-grunden i november 2003, i daglig tale Kulgrunden.

Formålet var at bygge 5000 kvadratmeter kontorer og butikker, et projekt, der fik navnet Trianglen.

I november 2004 stoppede Nissen projektet, da det ikke var lykkedes at finde lejere til projektet. I november 2005 fik en sjællandsk investor en option på at realisere et projekt på grunden. Det lykkedes ikke.

I april 2010 blev projektet ”De fire skibe” med op mod 10.000 kvadratmeter kontorer og butikker samt en ny marina ud for Kulgrunden lanceret uden dog at blive realiseret.

2014: Første forsøg med boliger

I marts 2014 søgte Michael Nissen om at få ændret lokalplanen, så området kunne rumme boliger i stedet for erhvervsbyggeri. Kommunen sagde nej til projektet.

I maj 2014 sendte Michael Nissen et nyt boligprojekt til politikerne. Med lavere huse og lavere bebyggelsesprocent. Det blev dog heller ikke til noget på grund af nej fra kommunen.

2020: Lokalplan godkendt

I maj 2015 sagde politikerne i Middelfart Byråd atter nej til et nyt forsøg fra Michael Nissen på at få lov til at bygge boliger på Kulgrunden. Dengang omfattede projektet 11.000 etagemeter i ni etagers højde vinkelret på Havnegade og et stykke ud i vandet med en marina langs med.

I februar 2016 var Michael Nissen klar med en revideret udgave af projektet fra 2015, som politikerne skulle tage stilling til. Efter en høringsfase og forskellige revideringer blev lokalplanen for det spanskinspirerede byggeri godkendt af byrådet 3. februar 2020.

Maj 2020: Afventer tilladelse

Byggetilladelsen lader dog stadig vente på sig, ligesom konflikten mellem Nyhavn 2 og Michael Nissen stadig ikke er løst. Der er fortsat heller ikke fundet en afløser for entreprenørfirmaet Stender, som man brød med for tre uger siden.

Michael Nissens talsmand Jan Hinnerskov forventer dog, at byggetilladelsen kommer fra kommunen i løbet af få dage, han forsikrer også, at tvisten med Nyhavn 2 og jagten på en ny entreprenør ingen indflydelse får på byggeriet.

- Vi ejer den jord, vi skal bruge til byggeriet, så Nyhavn 2 kan ikke blokere noget, selv om vi selvfølgelig gerne havde været konflikten foruden, siger Jan Hinnerskov, der fortæller, at man lige nu er i dialog med tre entreprenørfirmaer.

- Vi banker selv de godt 400 pæle ned, de tre boligblokke skal stå på, når adgangsvejen er på plads og der foreligger en byggetilladelse, så den nye entreprenør kan begynde med det samme. Jeg er dermed helt tryg ved, at vi kan aflevere de solgte lejligheder inden for de tre måneder, vi højest må være forsinket, siger Jan Hinnerskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Kerteminde

At blive voksen

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Kerteminde For abonnenter

Million-priser på Nordre Havnekaj fastsat: Nu sættes 18 eksklusive Kerteminde-huse til salg

Annonce