Annoncørbetalt indhold

Få mest ud af din pejs eller brændeovn med en røgsuger


Annonce

En pejs eller brændeovn skaber hygge og velbehag, men hvad de også kan skabe, er problemer med røg og gasser, som ikke kommer ordentligt ud gennem skorstenen. Men der er hjælp at hente – med en røgsuger kan du komme ildstedsproblemerne til livs. Neden for kan du læse mere om, hvad en røgsuger er, og hvorfor du bør købe sådan en, hvis du har en pejs eller brændeovn i hjemmet, som du ofte bruger.

På vores hjemmeside kan du finde mere information og vores forskellige løsninger, produkter og tidligere cases. Ligesom tidligere nævnt er røgsugeren ikke bare et værktøj, som kan hjælpe dig en smule, men et produkt som faktisk gør en stor forskel. Forskellen på en god og dårlig røgsuger kan være markant og vi vil derfor råde dig til, at lave grundig research på vores hjemmeside.

Hvad er en røgsuger?

En røgsuger er ikke andet end en elektrisk ventilator, som sidder oven på skorstenen. En røgsuger er et elektronisk apparat, og du styrer inde fra dit hjem som regel via en fjernbetjening eller lignende styringsudstyr.

Formålet med at have sådan en installeret er, at den hjælper med at sikre et ordentligt træk til dit ildsted, hvad enten det er en pejs eller brændeovn du har. Det gør ved at sørge for, at der er nok luft til, at pejsen eller brændeovnen brænder rent og uden problemer hele dagen. Det negative tryk, som røgsugeren laver, hjælper med at fjerne de problemer, som mange ildstedsejere kommer ud for. Et par eksempler er, at der opstår en røgagtig lugt i lokalet, døre og skabe der er sodet til, eller allergiske gener forårsaget af røgen.

Røgsugere har eksisteret i 50 år, men hvis du aldrig har hørt om dem før nu, så er du ikke den eneste. Selv om røgsugere har været på markedet i et halvt århundrede, så er det de færreste, der kender til apparatets eksistens, simpelthen fordi man ikke lægger mærke til dem.

Hvordan virker en røgsuger?

En røgsuger fungerer ved, at den danner et negativt tryk i skorstenen. Det betyder, at når du sætter røgsugeren til at tænde, så skaber den et tryk, som bevirker, at ilden i pejsen eller brændeovnen brænder rent, røgfrit og helt uden problemer.

Skorstene skaber selv et naturligt træk, men styrken af det naturlige træk varierer, alt efter hvordan vejrforholdene er. Temperatur, luftfugtighed og vindforhold påvirker alle sammen det naturlige træk, og det har den konsekvens, at dit ildsted vil brænde godt i nogle årstider og knap så godt i andre.

Hvorfor bør man investere i en røgsuger?

Vil du undgå, at din pejs eller brændeovn kun brænder optimalt i visse perioder på året, så er det en røgsuger, som du skal investere i. For med en røgsuger kan du være sikker på, at der altid er et passende træk i din skorsten, uanset hvad kalenderen siger. Du er altså ikke afhængig af, at temperatur, vind og luftfugtighed spiller sammen for at fyre op.

En røgsuger kan indstilles trinløst. Oplever du, at trækket bliver for voldsomt eller for svagt, så skruer du blot op eller ned for hastigheden. Og da du styrer den indefra, bliver det ikke meget nemmere.

Som bonus vil en røgsuger lade gasserne sive ud, selv om du har slukket den. Med andre ord vil en røgsuger altså ikke fungere som et låg, men mere som en del af skorstenen.

Hvordan installerer man en røgsuger?

Når du køber en røgsuger, er der forskel på om du må installere den selv, eller om du skal have en professionel til at gøre det. Dette afhænger af hvilken model du vælger. Røgsugere kan monteres på alle skorstene, som skal have lidt hjælp til at skabe et optimalt træk. Det gælder også stålskorstene og murede skorstene. I forhold til brændeovne, så kan røgsugeren anvendes både til åbne og lukkede brændeovne.

Du skal dog have en godkendt installatør til at sætte strøm til den, da røgsugeren skal bruges udendørs. Derfor bliver der stillet krav til, hvem der må gøre hvad. Det er dog for din egen sikkerheds skyld, at du skal tage disse forbehold.

Denne artikel er sponsoreret af Exodraft

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.