Annonce
Assens

Få ledige vaccinationstider tilbage: Skynd dig, hvis du drømmer om et stik i overarmen i næste måned

Stresstest-vaccinationsdagen i Assens forløb, som den skulle mandag. Man skal være hurtig, hvis man skal have næste ledige tid. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der er rift om tiderne på vaccinationscentret i Assens

Assens: Mandag var udråbt til den store stresstest af landets vaccineberedskab.

550 borgere fra Assens Kommune lagde overarm til en kanyle på det nyoprettede vaccinationscenter på den tidligere Assensskolen Nord på Niels Kjærbyes Vej 9.

Odense Universitetshospital (OUH) oplyser, at alle vacciner i Assens blev brugt - der var ganske få borgere som blev kaldt ind via akutlisten - uden OUH dog kan sætte et præcis antal på.

Annonce

Det er samtidig kommunens indtryk, at borgerne generelt meget gerne vil vaccineres.

- Der er en rigtig stor efterspørgsel. De 550 (vacciner, mandag, red) var populært sagt hurtigt udsolgt, siger sundhedsdirektør Michael Bjørn, der har fået meldinger om, at stresstest-dagen  forløb uden de store bump på vejen.

Kommunen stillede med guider og hjalp ellers med rengøring og klargøring.

De ældste først

Det er de ældste borgere, der vaccineres først, og man kan først booke en tid via vacciner.dk, når man har fået en invitation.

Mandag var en slags generalprøve. Herefter vil vaccinationscentret holde åbent hver onsdag med start den 21. april, har kommunen tidligere oplyst.

Og der er i øjeblikket rift om at få en tid. Odense Universitetshospital oplyser til Fyens Stiftstidende, at der er fuldt booket den 21. og den 28. april og hen i maj.

Først sidst i maj er der nogle ganske få vaccinationer, der ikke er booket. Det drejer sig i skrivende stund om 12-15 stykker.

Ifølge statens store vaccinationskalender forventes borgere mellem 80 og 85 år at have fået tilbudt andet stik ved udgangen af april.

Herefter går det efter alder, så de 60-64 årige forventes at få tilbudt første stik i anden uge af april og andet stik inden 24. maj.

Annonce

Også udsatte stikkes

Sundhedsdirektør i Assens Kommune, Michael Bjørn, fortæller desuden, at man også vaccinerede udsatte borgere mandag.

Omkring 130 borgere, der bor på et af kommunens sociale botilbud, blev stukket første gang i armen.

- Tilslutningen er rigtig høj, og det har været et supergodt planlagt forløb. Det er et af de store flueben, vi har sat her, siger Michael Bjørn.


Det er et af de store flueben, vi har sat her

Michael Bjørn, sundhedsdirektør


Ifølge Statens Serum Institut har 6.859 borgere fået første stik, mens 3.198 er færdigvaccineret. Det svarer til 7,8 procent af dem, der kan få tilbudt vaccinationen på et tidspunkt. Landsgennemsnittet siger 7,9 procent.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bo i skoven midt i byen: Ny bæredygtig bydel med 220 boliger vises på verdens største arkitekturkongres

Annonce