Annonce
Faaborg-Midtfyn

Få lappet et hul i vejen: Hjælp avisen med at finde Faaborg-Midtfyns værste vejhuller

Der er et hul i vejen på Degnemarken ved Nordagerskolen. Hvor er der ellers huller i vejen? Foto: Ane Johansen
Avisen vil med din hjælp finde de værste vejhuller i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det er nemlig vigtigt at lappe hullerne hurtigt, lyder det fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg-Midtfyn: Huller i vejen kan ødelægge biler og føre til cykelstyrt og derfor være mere eller mindre farlige for trafikken. Avisen sætter med kampagnen Vores veje fokus på trafikken i Faaborg-Midtfyn Kommune, og i den forbindelse vil vi - med hjælp fra dig og andre læsere - gerne finde de værste vejhuller i de faaborg-midtfynske veje.

Falder du over et hul på din vej, må du derfor meget gerne tage et billede og sende det på en mail til redaktionen på faaborg-midtfyn@fyens.dk sammen med en præcis beskrivelse af, hvor hullet er.

Vi kortlægger løbende hullerne, og mandag den 10. juni udpeger vi det værste hul og rykker sammen med Faaborg-Midtfyn Kommunes vej-afdeling og et par politikere ud for at få lappet hullet og samtidig debattere faaborg-midtfynsk trafik og trafiksikkerhed. Det sker 13. juni, hvor du som læser er meget velkommen.

Listen over de øvrige huller giver vi naturligvis videre til Faaborg-Midtfyn Kommune, så de kan blive undersøgt.

Annonce

Mange tipper om huller

De seneste 15 måneder har kommunen via mobiltelefon-app'en "Giv et praj" modtaget besked om 140 huller rundt om i de faaborg-midtfynske veje. Alligevel betegner afdelingsleder i Faaborg-Midtfyn Kommune, Ole Tyrsted Jørgensen, de mere end 1000 kilometer kommunevej som ret fine.

- Ude på landet har vi nogle veje, som overordnet set er i rigtig god stand, siger han og forklarer, at vejene inde i byerne er i lidt dårligere, men stadig i god stand.

- Selvom vejene er fine, kommer der hele tiden huller, og derfor er det godt at få at vide, så vi kan lappe dem, inden hullerne bliver større, slår Ole Tyrsted Jørgensen fast.

Borgerne kan tippe kommunen om både vejhuller og andre typer af fejl og mangler i trafikken via appen "Giv et praj". Det gælder eksempelvis manglende skilte eller vildtvoksende buskadser, men huller i vejen er det, borgere i Faaborg-Midtfyn tipper kommunen allermest om.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Assens

Stjal stole og lamper

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce