Annonce
Kerteminde

Få kommentarer til nedrivning af siloen

Siloen i ensom majestæt på havnen. Det er snart forbi. Arkivfoto
Da lokalplanen for at rive siloen på havnen ned blev sendt i høring, havde byrådet allerede vedtaget, at siloen skal væk. Høringen var derfor kun, fordi loven kræver det, og ikke fordi politikerne var interesserede i, hvad borgerne måtte mene.

Kerteminde: Der var ikke mange, der orkede at ulejlige sig med at sende kommentarer ind til lokalplanforslaget om nedrivning af FAF-siloen på havnen i Kerteminde.

Da sidste frist forleden udløb, var der kommet fire kommentarer.

Det hænger formentlig tæt sammen med, at byrådet allerede har vedtaget, at siloen skal væk. Den offentlige høring i forbindelse med lokalplanen var altså ikke, fordi politikerne gerne ville vide, hvad borgerne mener, men alene fordi loven kræver det.

Grethe Junker Larsen skrev i sin bemærkning, at hun synes, at kommunen skal forære siloen til nogen. Og så benyttede hun også lige lejligheden til at anbefale asfalt på Hindsholmvej i stedet for brosten - den anbefaling bliver som bekendt fulgt.

Banedanmark følte sig af en eller andre grund kaldet til at meddele, at de ingen bemærkninger har.

Annonce

Et fyrtårn for det maritime liv

Det har til gengæld Bo Stephensen, der har sendt hele to.

I den første ærgrer han sig over, at byen ikke kan beholde sit vartegn. Som han skriver: Hvad rager ellers op i Kerteminde?

I det andet af sine to høringssvar anbefaler Bo Stephensen, at man lader siloen indgå i Fjord & Bælt, så den kan blive et fyrtårn for det maritime liv.

Han forestiller sig, at turisterne på toppen kan tage både Fjord & Bælt i øjesyn. Undervejs op til toppen kan man vise de forskellige dybder og deres liv.

Det bliver nu op til teknisk udvalg af forholde sig til indsigelserne.

Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Går modeshow i genbrugstøj

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce