Annonce
Kerteminde

Få kommentarer til nedrivning af siloen

Siloen i ensom majestæt på havnen. Det er snart forbi. Arkivfoto
Da lokalplanen for at rive siloen på havnen ned blev sendt i høring, havde byrådet allerede vedtaget, at siloen skal væk. Høringen var derfor kun, fordi loven kræver det, og ikke fordi politikerne var interesserede i, hvad borgerne måtte mene.

Kerteminde: Der var ikke mange, der orkede at ulejlige sig med at sende kommentarer ind til lokalplanforslaget om nedrivning af FAF-siloen på havnen i Kerteminde.

Da sidste frist forleden udløb, var der kommet fire kommentarer.

Det hænger formentlig tæt sammen med, at byrådet allerede har vedtaget, at siloen skal væk. Den offentlige høring i forbindelse med lokalplanen var altså ikke, fordi politikerne gerne ville vide, hvad borgerne mener, men alene fordi loven kræver det.

Grethe Junker Larsen skrev i sin bemærkning, at hun synes, at kommunen skal forære siloen til nogen. Og så benyttede hun også lige lejligheden til at anbefale asfalt på Hindsholmvej i stedet for brosten - den anbefaling bliver som bekendt fulgt.

Banedanmark følte sig af en eller andre grund kaldet til at meddele, at de ingen bemærkninger har.

Annonce

Et fyrtårn for det maritime liv

Det har til gengæld Bo Stephensen, der har sendt hele to.

I den første ærgrer han sig over, at byen ikke kan beholde sit vartegn. Som han skriver: Hvad rager ellers op i Kerteminde?

I det andet af sine to høringssvar anbefaler Bo Stephensen, at man lader siloen indgå i Fjord & Bælt, så den kan blive et fyrtårn for det maritime liv.

Han forestiller sig, at turisterne på toppen kan tage både Fjord & Bælt i øjesyn. Undervejs op til toppen kan man vise de forskellige dybder og deres liv.

Det bliver nu op til teknisk udvalg af forholde sig til indsigelserne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce