Annonce
Kerteminde

Få juleoverblikket i Kerteminde, Langeskov og Munkebo: I år bliver det helt anderledes end sidste år

I år skal der for alvor tændes for julehumøret. Arkivfoto: Robert Wengler
Her kan du få et overblik over, hvornår juletræerne i år tændes i Kerteminde, Langeskov og Munkebo.

Sidste år blev juletræerne rundt om i Kerteminde Kommune tændt, uden at der var nogen, der måtte møde op og overvære det. Hvorfor det var sådan, er der vist ikke nogen, der er glemt endnu. I år er situationen heldigvis helt anderledes, og derfor er der lagt op til (jule)hygge og fest rundt omkring i kommunens hovedbyer, Kerteminde, Langeskov og Munkebo.

Kerteminde

I Kerteminde tændes juletræet på Torvet fredag den 26. november klokken 18. Det er direktør for Kerteminderevyen, Mads Nørby, der står for at trykke på kontakten, der illuminerer træet.

Inden træet tændes, optræder trioen "Skidt og Kanel," der spiller julekalendersange. De optræder fra en lastbilvogn klokken 16, 17 og også klokken 18.

Pernille Poulsen Kroer Hansen, der sidder med i Kerteminde Cityforenings aktivitetsudvalg, fortæller, at der i år også bliver bogstavjagt for familier. Der skal jagtes bogstaver rundt om i Kertemindes butikkers vinduer den 26. november, og får man fanget alle de bogstaver, der er i jagten, får man den fredag udleveret en lille slikpose. Bogstavjagten løber dog helt frem til søndag 28. november, hvor der er mulighed for at deltage i konkurrencen om at vinde 15 gavekort à 300 kroner.

Kerteminde Cityforening er i det hele taget i gavehumør i år og udlover 50.000 kroner på 100 gavekort à 500 kroner. Når man handler, skal man på en lille seddel oplyse sit navn og telefonnummer. Lørdagene 4., 11. og 18. december udtrækkes vinderne, som får direkte besked.

I år kommer julemanden også til Kerteminde. Han kommer sejlende til Renæssancehavnen lørdag den 11. december klokken 11. Samme dag er der koncert på Torvet med Lindø Concert Band, der i år har fejret 60 års jubilæum, og der er også mulighed for at komme rundt i den gamle købstad med hestevogn. Det er gratis at køre med.

Annonce

Langeskov

I Langeskov fortæller formand for Langeskov Handel, Annette Burchall, at der er juletræstænding i Langeskov Centret den 19. november klokken 17.

Ydermere arrangeres der Black Friday den 26. november, hvor der er mulighed for at få julegaverne i hus.

- Ellers er vi faktisk ikke arrangeret en hel masse mere, for vi er stadig lidt på vagt. Vi tør stadig ikke helt at give den gas. Vi aner ikke, hvad der sker i morgen og føler os stadig lidt på Herrens mark. Derfor går vi stadig livrem og seler, fordi vi føler, at situationen stadig er lidt tricky. Derfor venter vi med at søsætte mere.

Annonce

Munkebo

I Munkebo kører de på, som de har gjort det de sidste fem år, fortæller Willy Anderskov, der er formand for kulturhuset i Munkebo.

Det er kulturhuset i Munkebo, der i et samarbejde med Munkebo Biblioteks Venner, Munkebokoret og nogle af de handlende, sørger for, at julen bliver tændt i den gamle værftsby.

Juletræet, som Kerteminde Kommune forventes at sætte op på Torvet i Munkebo, bliver tændt den 26. november. Men inden kommer julemanden sejlende til Munkebo Havn klokken 16.40 i fjordbåden Kristine og går i kortege til Torvet, hvor træet skal tændes. De sidste par år har det været borgmesteren, der har tændt juletræet, men det vides i skrivende stund ikke, hvem det er, der står for at trykke på kontakten. Bagefter synger Munkebokoret, og der bliver delt godteposer ud til børnene, mens de voksne får et glas gløgg og et par æbleskiver.

Om lørdagen den 27. november er der julemarked i kulturhuset i Munkebo fra klokken 10 til 15, hvor der kan købes diverse brugskunst, børnetøj, juledekorationer og keramik. På markedet er der mulighed for købe sig en pølse, øl eller sodavand, og der er også en forventning om, at julemanden finder tid til at lægge vejen forbi.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

OUH-læge rørt til tårer over Årets Fynbo-nominering: Knokler fuldtid og fritid for at holde vores hjerter i gang

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Assens

Knud og Sophia rejste fra Grønland for at drive lokal campingplads: - Vi vil løfte den til det niveau, som den fortjener

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Derfor har så mange huse i Kongensgade flagstangsholdere i første sals højde

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Et hit? Godnat Malaga, godnat Dalum - nu satser B1909 på at ha' gjort et kup

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Kerteminde

Pias Pølsevogn fik smilet tilbage: Anmelderen fik en lang næse

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Odense

Landsbyånden var ikke nok: Borgerne gav tusindvis af kroner til den lokale købmand - hurtigt var pengene væk

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Fyn For abonnenter

Pistoler, patroner, slagvåben og stikvåben: Mindst 18 episoder på fem måneder med kriminelle grupperingers hærgen i Odense

Annonce