Annonce
Faaborg-Midtfyn

Stor dagligvarebutik på vej: Men de tætteste naboer er bekymrede

Aldi på Odensevej i Ringe vil udvide. Det betyder, at den eksisterende butik rives ned, og det samme bliver to nabohuse for at gøre plads til den noget større forretning. Arkivfoto: Kim Rune
Blot to høringssvar er der kommet til en større udvidelse af dagligvareforretningen Aldi på Odensevej.

Ringe: Planen om at rive den eksisterende Aldi-forretning på Odensevej ned og i stedet opføre en noget større er kommet et pænt skridt nærmere.

Lokalplanen, der baner vejen for den nye dagligvareforretning, har netop været sendt i høring, og det har resulteret i to høringssvar, som avisen har fået aktindsigt i.

Det er bekymringen for flere støj- og trafikgener i kølvandet på sandsynligvis flere kunder og flere lastbil-leverancer, der går igen i begge høringssvar fra naboer.

Annonce

Jeg er ret fortrøstningsfuld i forhold til de ting, der er spurgt ind til på borgermødet, og det er min opfattelse, at Aldi vil imødekomme det.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget

Det er bekymringer, som formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Kristensen (V), er bekendt med, selvom sagen og høringssvarene først behandles i det nye år. Formanden deltog i starten af december i et borgermøde om butiksudvidelsen.

- Naboerne var med, og de havde indgivet deres høringssvar inden mødet. Jeg vil faktisk sige, at det var et godt og konstruktivt borgermøde. Der var en god dialog med os, men også med repræsentanten fra Aldi, siger Søren Kristensen, som i alt kunne tælle til seks deltagere på mødet.

Ønske imødekommes

Et helt konkret ønske er, at et støjdæmpende hegn, som skal skærme boligerne Lundsager 104-108, føres videre til Odensevej, så ejendommen ved indkørslen til Aldi også dækkes af.

Det er der ikke umiddelbart lagt op til, fordi støjgrænsen her må være lidt højere, da der er tale om blandet bolig- og erhverv.

- Det er ikke noget, som vi som kommune kan kræve, bliver gennemført. Det skal være den gode vilje fra Aldis side, og selv om lidt altid har ret, så tænker jeg ikke, at det vil betyde noget i det store billede, hvis man forlænger det, siger Søren Kristensen.

- Jeg er ret fortrøstningsfuld i forhold til de ting, der er spurgt ind til på borgermødet, og det er min opfattelse, at Aldi vil imødekomme det, bemærker Søren Kristensen.

Den opfattelse bekræfter Kim Mogensen, udviklingschef hos Aldi. Han deltog også i borgermødet, men har endnu ikke set høringssvarene.

- Vi har faktisk allerede imødekommet ønsket om at forlænge det her støjhegn. I forhold til den anden er man lidt bange for, at biler lyser ind i huset, når de parkerer. Der prøver vi med noget beplantning, siger Kim Mogensen.

- Så vi er i god dialog om tingene, og vi skal nok finde løsninger, tilføjer han.

Annonce

Solceller og ladestandere

Lokalplanen, som sikrer den nye forretning, skal nu til endelig politisk vedtagelse, og det forventes at ske i løbet af foråret.

Den nye Aldi-forretning bliver i øvrigt på 1200 kvadratmeter - det er 400 kvadratmeter større, end den er i dag. Til formålet har Aldi erhvervet de to nabohuse på Odensevej, så den nye butik kan flyttes længere mod syd.

Den nye p-plads bliver udstyret med to el-ladestandere, og der kommer 400-500 solceller på bygningens tag, så cirka 40 procent af butikkens forbrug dækkes af solcelleenergi.

Annonce
Assens For abonnenter

74-årige Lykke faldt på trappen: - Kan det virkelig være rigtigt, at vi skal køre 160 km for at få en rollator?

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Arbejdsliv

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Fyn For abonnenter

13-årige Mischa ventede på sit nye hjerte: Ronald McDonald Huset hjalp familien igennem et kritisk forløb

Odense

Muligt røveri i Netto: 'Voldsomt udadreagerende' mand anholdt

Nordfyn For abonnenter

Millionbyggeri på vej i Morud og en forening kun for kvinder: Sådan står det til med de nordfynske padelbaner

Flere ældre kan blive indlagt, og ikke alle kan skrotte mundbindet: Her er anbefalingerne bag et farvel til restriktionerne

Kerteminde

Rune meldte udskældt bygherre for 'klamphug': Erfaren el-installatør kalder det for 'decideret lortearbejde'

Erhverv For abonnenter

Lisette og Kris fik massevis af afslag: Nu hjælper de metalgigant med at spare 40 ton aluminium om året

Fra containersalg til udlejning: Titan vendte virksomheden om og nærmer sig nu milliarden

Nyborg

61-årig dømt for en lang række overgreb: Blev kørt direkte tilbage til fængslet

Se video og billeder: Nu er Koldings hval bugseret ind i havnen og klar til obduktion på fredag

Fyn

OUH-overlæge om farvel til coronapas og mundbind: - Det vil give flere indlæggelser

Odense For abonnenter

Indespærring, sult, menneskehandel, voldtægt, omskæring: Uhyrlige sigtelser mod far til to børn fra Odense

Middelfart

Konferencecenter i Middelfart får ny værelsesfløj beklædt med træ: Grønnere og mere plads til samme pris

Annonce