Annonce
Nordfyn

Få gratis influenzavaccination på apoteket

Snart kan man blive gratis vaccineret på flere apoteker. Arkivfoto
Otterup og Søndersø Apotek tilbyder gratis influenzavaccination til bestemte befolkningsgrupper. Vaccinationen finder i år sted lidt senere på året end normalt.
Annonce

Otterup: Fra 1. november kan personer, der er fyldt 65 år, førtidspensionister, gravide og visse kronikere blive gratis vaccineret på Otterup og Søndersø Apotek. Tilbuddet gælder i hele apotekets åbningstid, og der er ingen tidsbestilling. Tilbuddet gælder frem til 15. januar.

Apotekets medarbejdere er uddannede i at vaccinere. Apoteker Birthe F. Johansen opfordrer alle i risikogrupperne til at komme hen på apoteket og bliver vaccineret:

- Ældre personer og kroniske patienter risikerer at blive hårdere ramt end andre og blive alvorligt syge, hvis de får influenza. Når man bliver vaccineret, har man mindre risiko for at blive smittet. Og bliver man smittet på trods af, at man er vaccineret, er risikoen for at blive alvorligt syg og i værste fald dø af sygdommen væsentligt reduceret, skriver Birthe F. Johansen i en pressemeddelelse.

Annonce

Senere vaccination

Tidligere år har man kunnet få den gratis vaccination allerede fra 1. oktober. Men fra i år er det ændret til 1. november, så man får en bedre beskyttelse i influenzasæsonen. Vaccinens effekt aftager nemlig gradvist hen over vinteren. Allerede seks måneder efter, man er blevet vaccineret, er niveauet af antistoffer faldet til det halve – især hos ældre, hvor antistofniveauet falder hurtigere end hos unge.

Og da influenza er mest udbredt i perioden fra december til marts, risikerer man at være dårligere dækket ind sidst på sæsonen, hvis man bliver vaccineret for tidligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce