Annonce
Middelfart

Få etisk fodfæste i den teknologiske virkelighed

Pladsen foran Kulturøen i Middelfart blev genindviet 9. august 2019. Jacob Nielsen tager onsdag den 30. oktober på Kulturøen pulsen på nyeste forskning indenfor robotteknologi. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Folkeuniversitetet sætter i den kommende sæson fokus på forholdet mellem hvad vi kan teknologisk - og hvad det giver af etiske udfordringer.

Lillebælt: Efterårssæsonen i Lillebælt Folkeuniversitet byder på en perlerække af foredrag, som ikke bare giver et indblik i, hvad mennesket teknologisk set er i stand til, men også stiller spørgsmålstegn ved det etiske aspekt af en udvikling, som kan være svær at følge med i.

Lotte Printz taler tirsdag 17. september på Fredericia Bibliotek om generation gen-etik, og Jacob Nielsen tager onsdag den 30. oktober på Kulturøen pulsen på nyeste forskning indenfor robotteknologi.

Næstformand for Det Etiske Råd, Bolette Marie Kjær Jørgensen, besøger Middelfart Gymnasium mandag 18. november. Her vil hun tale om etik i tiden og rådets mandat i forhold til de etiske dilemmaer, som netop brugen af nye teknologier kan medføre.

Annonce

Virker kultur på recept?

Etik og samfundsansvar er også på dagsordenen, når Jan Kondrup torsdag 10. oktober fortæller om seneste udvikling i den finansielle sektor efter skatteunddragelser og hvidvaskskandaler. Hvordan genskaber bankerne tillid og troværdighed?

Sæsonen begynder dog et helt andet sted.

Ved Sindssyg God Søndag i Teglgårdsparken 1. september sætter Lillebælt Folkeuniversitet spot på kunst og mental sundhed. Kultur på recept gives flere steder i landet til mennesker med stress, angst eller depression. Men hvad siger forskningen? Kan kunst helbrede? Det fortæller postdoc. Anita Jensen om i Teglgårdsparken ved det gamle sindssygehospital. Oplægget starter klokken 11.15, er gratis og kræver ingen tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce